Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birçok rahatsızlığım var. Rapor alıp emekli olma şartlarım nedir?

FikoBy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamun aleyküm, öncelikle herkese geçmiş olsun diyorum, Rabbim şifalar versin inşaallah.

Benimde sağlık sorunlarım var ve çalışamıyorum 4-5 aydan beri.

Bendede, koah, bronşit, hipertansiyon, beyinde lipom, migren ve tıkalı kılcal damarlar var, bende malulen emekli olmak istiyorum çünkü işim gereği toz ve aşırı efor isteyen bir çalışmam oluyor.

Ben inşaatlarda alçı işi yapıyorum ve çalıştığım yerlerde genelde binanın içinde iskele, 4-5 katlı binalar olduğu için nefesim yetmiyor ve her yorulduğumda kalp atışlarım hızlanıp kan basıncı yükseliyor ve haliyle tümöre baskı yaptığında ise şiddetli ağrılar başlıyor, hele hele hava soğuk olurda migrende devreye girerse hepten perişan oluyorum ve bırakın çalışmayı, yürümek bile çok zor oluyor. Haftanın 2-3 günü acil serviste tansiyonla uğraşmakla geçiyor, bunların hepsi için kullandığım ilaçlarında mide yanması vermeside cabası oluyor.

Benim durumumda olan biri için ne tür bir yol izlenmeli, bu arada yaşım 53 olduğu için, yaşım gereği öyle masa başı gibi yada ne bileyim tozu pisliği olmayan bir iş bulmamda neredeyse imkansız, 4 yıldan beri işkurdan, sağdan soldan bu tür iş için yardım bekliyorum ama ne arayan var ne soran.

Prim gün sayım şu anda 2273, bunun dışında 39 ay ödeyebileceğim yurt dışı çalışmam var, 14aydan fazla ödenecek bağkur günlerim ve 540 gün kabul edilen askerlik borçlanmam var, bu durumda ben ne yapmalıyım, kredi alıp eksik günlerimi ödeyerek emekli olmak istiyorum ama bizim buralarda tam teşekküllü bir hastanede yok, rapor almak istesem nerden nasıl alabilirim, yada eksik günlerimi tamamlayarak nasıl emekli olabilirim, banada bu konuda yardımcı olursanız minnettar olurum, şimdiden ilginize teşekkür eder, herkese sağlıklı günler dilerim.

FikoBy

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Askerliği hangi tarihler arasında yaptınız?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Şimdilik herhangi bir raporum yok, koah tedavim yeni başladı, hipertansiyon tedavimde yeni başladı, bunun yanı sıra sol bacakta toplar damar tıkanıklığı çıktı, ultrasonda görev yapan doktorun dediğine göre çok geç kalmışım.

Doğum tarihim 14.09.1966,
ilk sigortaya giriş tarihim 01.08.1985,
ödenen toplam ssk prim günüm 2273, 1170 gün yurt dışı çalışmam,
14 ay 17 gün ödenmemiş bağkur primim
ve 540 gün yine ödenmemiş askerlik borçlanmam var (askerliğimi 04.06.1986-27.11.2987 yılları arasında yaptım)
primlerin bir kısmı asgari ücret üzerinden yatırıldı yaklaşık 1000-1100 günü de daha yüksek yattı ama tam olarak bilmiyorum,

Defterdarliktan yada herhangi bir yerden alınan, bir raporum yada vergi indirimim yok, uzun zamandan beri yaptığım bnwç işi için mesleki yeterlilik belgem var o yüzdende başka iş bulamıyorum, tüm eksiklerimi ödesem yaklaşık 800 gün eksiğim kalıyor 5300 gün için ama şu anda çalışacak gücüm hiç yok malesef, boya kokusunu duyunca nefes alamaz hale geliyorum, boya kokusundan vazgeçtim evde kızartma özellikle balık kızartması yapılsa saatlerce eve giremiyorum, daha önce yazdımmı bilmiyorum ama beynimdede 3-4 kılcal damarda tıkalı ve her an için felç geçirme riskimde mevcutmuş doktorumun dediğine göre.

FikoBy

Tüm sigortalılıklarınız ve askerlik borçlanmanız dahil toplamda 3600 priminiz varsa, yetki hastaneler'den birinden alacağınız %40 ve üzeri rapora istinaden defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı da elde ederseniz, hemen emekli olabilirsiniz.

Şimdi yapmanız gereken Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gitmek ve sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor almak. Bu raporu alınca bir yerde on gün çalışan statüsünde sigortalı olun ve o arada sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvurun. Süreç sonunda bu hakkı kazandığınızda erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

Askerlik borçlanması yapmanızı öneririm. Emekli maaşınızı olumlu etkiler.

2008_oncesi.PNG

Tüm bilgiler için teşekkürler, koah tedavim henüz iki ay oldu 90 günü doldurunca önce doktorlarla konuşup sonra tarif ettiğiniz prosedürleri izleyeceğim, tekrar teşekkürler:), sağlıklı günler dilerim:)

Üst Alt