Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birden çok bölgede mükerrer dvt ile malulen emekli olabilir miyim?

Bulent511

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Birden çok bölgede mükerrer dvt ve venöz yetmezlik ile malulen emekli olabilirmiyim?

Konuyu emeklilik bölümüne açmıştım ama cevap alamadım ve belki burdan cevap alabilirim diye tekrar açtım.

Merhaba arkadaşlar.
1979 doğumluyum ve sigorta başlangıç tarihim 1997/10
1985 gün primim var.
2020 şubat en son işten çıkış tarihim ve halen çalışmıyorum.
2020 yılının sekizinci ayında her iki bacağımdan dvt geçirdiğim ve yine buna bağlı olarak her iki bacağımda venöz yetmezlik tanısı kondu ve raporlu olarak kan sulandırıcı ilaçlar kullanmaya başladım.
2021 yılının haziran ayında yine her iki bacağımda ve iliak denilen kasık bölgesinde dvt olduğum teşhisi konuldu ve 10 gün önce sağ bacağımdan damar açmak için ameliyat oldum ama damar tamamen tıkalı olduğu için giriş yapamadılar damara ve ameliyat başarısız oldu.
Birden çok bölgede mükerrer dvt den yüzde 60 veya üzeri rapor alabileceğimi düşünüyorum ve diğer birkaç rahatsızlığımla (bel fıtığı ameliyatı, kolestrol, lenfödem, tedaviye bağlı sindirim sisteminde kanamalar) berağber toplam oranın yüzde 70 üzerine çıkması da muhtemel.
Sgk müdürlüğünü aradım malulen emeklilik başvurusu hakkında bilgi almak için ve tc numaramdan sorgulama yaptıktan sonra sgk ya gelerek berağber dilekçe doldurmamız gerektiğini söyledi. Sanırım başvuru dilekçesini doldurup hastaneye rapor için sevk edecek.
Hastalığım uzun süreli oturarak çalışma kaynaklı ve sigortalılık öncesi bir rahatsızlık ta değil.
Malulen emeklilik şartlarının tamamı mevcut ama bu hastalıktan malulen emekli olabilirmiyim?
İnternet ten araştırdığım kadarıyla sadece tek bacaktan bir defa dvt geçiren astsubayı malulen emekli etmişler ama askeri personel olduğu içinmi bilemiyorum.
Forumda ki bütün dvt konularını okudum ama durumu benimle aynı olan hiçbir konu yok.
Cevap verecek olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Araştırdığım kadarıyla malulen emeklilik şartları arasında bulunan damar hastalıklarının 3. Maddesinden faydalabilirmiyim? Ama ben de henüz ülser oluşmadı. 3. Maddenin virgülden önce ki ve sonra ki bölümünü ayrı ayrı değerlendirebilirmiyiz yoksa ülser olması da şart koşuluyormu tam anlayamadım.

DAMAR HASTALIKLARI
1-Sistemik kökenli ve tedavisi mümkün olmayan, çalışmayı etkileyen, kısa mesafe kladikasyonu olan, iskemik yara ve trofik bozukluğa yol açan arteriyel tıkanıklık (ABI 0.5’den az)
2-Tedavisi mümkün olmayan büyük arter anevrizmaları (aort v.b.)
3-Tedaviye rağmen tekrarlayan veya inatçı, geniş ülserasyona neden olan venöz staz
4-Tedavisi mümkün olmayan ağır lenfödem ve elefantiyazis

Bir diğer konu olan emeklilik seçenekleri hakkında da görüşlerinizi almak isterim.
Malulen emekli hakkı tanınırsa hemen emekli olabilirim.
Yüzde 70 altı veya üstü orana göre engelli maaşına bağlanabilirim.
Prim günümü tamamlayıp erken emeklilik içinde ortalama olarak, askerliği saydırırsam 3,5 sene, saydırmazsam 5 sene daha çalışıp primimi doldurmam gerekli.
Maaş oranlarını zaten bildiğiniz için yazmadım.

Evet arkadaşlar konuya cevap alamayınca kendim araştırmak zorunda kaldım ve sgk sağlık üst kurulunun işgücü kaybı engel oranını hesaplamada kullandıkları programı buldum. Kendi hastalığımla, mesleğimle ve yaşımla ilgili bilgileri girerek hesaplama yaptırınca işgücü kaybı engel oranım %100 çıktı. Belki hastalığımın derecesini hesaplama yaparlarken bir derece düşük tutarak hesaplarlarsa diye onuda kontrol ettim 39 yaş altları için %58 verdi ve ben 42 yaşında olduğum için %60 verdi. İnşallah bugün sgk ya gidip rapor için hastaneye sevk dilekçemi vereceğim ve sonuç olumlu veya olumsuz ne olursa sizinlede paylaşacam.

Bulent51

Sizin baktığınız, mesleği, yaşı vs. dikkate alan hesaplama iş kazasına dairdir, malulen emekliliğe dair değil. Malulen emeklilikte belirleyici olan maluliyet cetveli'dir.

Üst Alt