Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Birden fazla hastalığı ve %61 raporu olan kişinin emeklilik şartları nelerdir?
Saygılar arkadaşın üç ayrı hastalıgı var üç ayrı hastalıktan yüzde 70 küsür alıyor baltazar förmülü ile kalan yüzde 61 malulen emekli olmak istiyor olabilirmi.....
arkadaş kendince başvuru yaptı yüzde 70 aldı adanaya gitti üns hastanesine sevk ettiler ordan çıkan sonuç ise % 61 adanaya gönderilicek evrak sizce onaylanırmı forumda bir çok yazı okudum tek hastalıktan yüzde 60 diye peki kesin bir bilgimi bunun bir dayanagımı varmı mevzuat belge gibi arkadaş bu sefer kesin malulen emekli olurum diyor forumda iki yada daha fazla hastalıktan emekli olabilen varmı
bülent hocam ve arkadaşlar sadece kafama takıldı sormak istedim hemde merak ettigim bir konu bir kişinin diyelim 2 ayrı hastalıktan yüzde 70 vs 60 raporu var defalarca malulen emekli olmak için başvuru yapıyor red cevabı geliyor sizlerde yazılarınızda malulen emekli olmak için tek hastalıktan yüzde 60 ve maliliyet listesindeki hastalıktan birinin olması gerekir diyosunuz bügün bir arkadaşla ayak üstü bu konuyu konuştuk kendisi avukat iş mahkemesine dava açılırsa yüzde 60 raporu olanlar kesin kazanır malulen emekli olur dedi sizce bu dogrumu eger dogruysa tek hastalıktan yüzde 60 olmasına maluliyet listesindeki rahatsızlıklardan birisinin olmasına gerek yok sizce birisi mahkeme yoluyla iki ayrı hastalıktan yada bir çok hastalıktan yüzde 60 ve üstü alırsa malulen emekli olurmu arkadaşlar
Jön kardeşim geçmiş olsun.
Malulen emekli olabilmek için Ya bir tek rahatsızlığınızın oranı %60'ın Üzerinde olmalı Veya birden fazla rahatsızlığınızın BALTHAZARD FORMULÜNE GÖRE değeri %60'ın üzerinde olacak.
Yani arkadaşınızın Puanları 30+30+10=70 Şeklinde hesaplanmıyor
Benim hesabıma göre 55 küsür yapıyor..
Rapordaki rahatsızlıkların toplam değerlerinin 60'ın üstünde olması o kişinin %60'ın üstünde Rapor aldığı anlamına gelmiyor. Eğer öyle olsaydı malulen emekli sayısı çalışan insan sayısına yakın olurdu. Tekrar geçmiş olsun..
Bu konuda bilgim yok. Varolan yönetmelik açık. Birden fazla hastalık/sakatlık toplamı ile malulen emekli olunamıyor. Bu yönetmeliğin yasaya aykırı olduğu savı ile konu mahkemeye taşınabilir tabii. Sonuç ne olur bilemiyorum...
arkadaşlar işde bilmemiz ögrenmemiz gereken konu budur sitede tek hastalıktan yüzde 60 alınıcak ve maluliyet listesindeki rahatsızlıktan bir tanesi olucak diyosunuz yani kafama takıldı merak ettigim için soruyorum bunu avukat arkadaşımlada konuştum bu konuyu bir kişi mahkemeye başvuru yapsa birden fazla rahatsızlıgı varsa ve bu hastalıklar maluliyet listesinde yok ise bu kişi malulen emekli olurmu olmazmı bilmemiz gereken emsal aramamız gerek bu olmalı bunu ögrenmek bilmek için soruyorum yokmu sitede mahkeme açan kazanan yada kaybeden muhakkak vardır işde paylaşım diyorsak herkez yaptıgı başından geçen şeyleri bir zahmet paylaşırsa sorunlar sorular çözülür diye düşünüyorum
Yarın sabah maluliyet başvurumla ilgili muayene olacağım ve bir yıldan fazla zamanmdan beri bildiğimi sandığım şeylerin tam tersi söyleniyor ve kafam resmen kokteyl olmuş durumda..
Maluliyet için BİRTEK hastalıktan %60 almak gerekiyorsa O halde BALTHAZARD hesabı ne işe yarıyor.?
Ben KOAH ve NYHA sınıf 2-3 derecesinde kalp hastasıyım ve bunların ikisinin hesaplanmasıyla rahatlıkla %60'ı geçeceğimi düşünerek başvuruda bulunuyorum.
Hakikaten büyük bir kavram kargaşası yaşıyorum...Hadi Hayırlısı.!!
Sanırım çok okumaktan beyin hücrelerim kilitlendi. vergi indirimi, engelli, malul, %40,%60 derken hatlar birbirine karıştı...
arkadaşlar bende tek hastalık dikkate alınıyor sanıyodum ama öyle deyi her hastalik toplanıp ortalaması yapılıyor ama malülen emekli olmanın iki yolu var birincisi yüzde80ni gecip çalışamaz raporu almak ikincisi dereceye göre çalışarak emekli olmak yüzde 40 olanla vergi indiriminden muaftır yaş sınırı yoktur belırli çalışma yılı ve pirım günleri vardir ama yeni kanuna göre kaç pirim yada senesi var bilemem işe giriş tarihine göre deyisir.
Jon83 Kardeş sorunu anlamdığımı sanma...Malulen emekli istiyor ama bence tek hastalıktan % 60 gerekiyorsa ki ben tam bilmiyorum...Vergi indiriminden emekli olmak malulene göre hem çok kolay hemde daha avantajlı.Ben toplamda % 75 aldım üç hastalıktan iş kayıp oranı mı % 59 verdiler ve emekli oldum,4350 günle..3600 gün ve 15 yıl süre yeterli bu emekliliğe..Geçmiş olsun..