Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birden fazla hastalıkla malulen emekli olunamaz mı?

spartaküs

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
8
1. Soru Birden fazla engel oraniyla %60 Rapor alınsa dahi malulen emekli olunamazmis diye bir duyum aldım dogrumu

2. Soru depresyon 40 seker 20 kolestrol 10 ortopedi 20 rapor aldım oysa mesuliyet hastalık listesine baktığımda depresyon tanısı yok malulen emekli olamazmiyim

tek bir hastalıktan meslekte kazanma gücünün en az yüzde 60'ını veya tamamını kaybettiği durumda malulen emekli olunabilir

birçok hastalık varsa en yüksek olanı hesaba alınır

@spartaküs

Malulen emeklilik maluliyet cetveli şartlarına göre çok zor,zira malulen emeklilik oranları özürlülük oranı gibi hesablanmıyor.

Tek hastalıktan en az %60 işgücü kayip oranı,yada birden çok hastalıktanda birbirine bağlı hastalıklar olması gerekiyor. Yani üç hastalığınızın sebebi tek hastalığınızdan kaynaklı olmalı deniyor.

Mesela ben %85 raporla üç yıldır sgk ile mahkemeliğim,ve halen adli tıp ve mahkeme salonlarındayım.

Size tavsiyem,şartlarınız tutuyorsa elinizdeki oranla engelli emekliliğinden faydalanın. Hem süreç daha kısa,hemde garanti.

Şahsen ben malulene başvurdum diye bin pişman oldum. Karar size kalmış.

Şeker hastalığı depresyona bağlı olabilirmi acaba çünkü sonuçta bütün hastalıkların temeli düşünce ve stres acaba malulen emekliye başvursam kabul edilirmi depresyon 40+okb 30+şeker 20+ kolesterol 10

Sayın oturan boğa öncelikle verdiğin cevap için teşekkür ederim ancak bazı profesörlerin görüşlerine göre psikolojik rahatsız lıklar şeker hastalığına yol açarmiş acaba mahkemeye versem adli tıp Kurumu kabul edermi

spartaküs Diabet rahatsızlığı pankreas organımızın insülin hormonunu yeterince üretememesinden kaynaklanır . Tip tip dereceleri vardır . En çok böbreklere diyalize sebeb olacak kadar hasar vermektedir . Diğer en büyük etkisi gözlere zarar vermesidir . Şekerin bir özelliği aşırı sinir yapmasıdır . (İleri safha da bulunan şeker rahatsızlığı için geçerlidir . )

Sizin varsayımdan yola çıkarsak bütün ruhsal rahatsızlığı bulunan kişilerin hepsi şeker hastası olması gerekir . Depresyon şeker hastalığı olması için neden değildir .

Üst Alt