Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birden fazla işyerinde sigortalı olmanın emekliliğe etkisi nedir?

hyerli

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Selamlar benim 2 sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.
Bende tip 2 diabet hipertansiyon ve polinöropati mevcut.vergi indirimi için özür oranım ne olur?
2951 günüm var emeklilik için yalız bir durum oda benim sigortam aynı şirkete bağlı olmama rağmen ayrı iş yeri sigorta numarasından çok yüksek düzeyde yatmaktadır. şöyleki yılda 300 gün yatması gerekirken 493 gün gibi yatmaktadır.bu emekli olmam için bir engelmidir.
Cevaplarsanız sevinirim

Emekli olmanız için engel değil ancak, bir kişi aynı anda 2 yerde birden sigortalı olamaz. Bunlardan 1 tanesi geçersizdir. Yılda en fazla 360 gün sigortalı olabilirsiniz.

Bu konu başınızı ağrıtabilir. Bir an önce düzelttirmeye bakın. Sigortalılık günlerinizi de 490 günden hesapladıysanız ne yazık ki yanlış!

birden fazla işyerinde nasıl oluyorda sgk lı oluyorsun anlamadım ama bu sana sorun çıkarabilir..Düzeltmelisin mutlaka.

aynı şirkette çalışıyorum ama farklı iş yeri sgk numarası ile çalıştırıyorlar. ilkinde sağlık memuru olarak diğerinde ise ilk yardım eğitmeni olarak çalışıyorum.yani uzun lafı kısası iki tane sözleşmem var fark edermi

2 yerde 2 sgk numarası ile çalışamazsınız. SGK numarası her TCkimlik numarası için tektir.

10 ayrı yerde çalışsanız bile hepsi aynı SGK numarasından olur.

İşyeriniz sizi yarı zamanlı çalıştırabilir. Yani, ayın bazı günlerinden birinden, diğer günlerinde diğer işyerinden sigortalı olabilirsiniz. Yani bir işyerinde aylık 20 gün, diğerinde 10 gün SGK'nız yapılır. Bunun için de aylık olarak SGK'ya puantaj çizelgesi verilir. Ama toplam sayı 30 günü geçemez.

Sizin durumunuzda yanlışlık var ve bu durum mutlaka sorun yaratır. Üstelik adınıza boşu boşuna prim yatırılıyor. Bu primleri geri almak da çok zordur.

bir yanlış anlaşılma var galiba
benim bir tane sgk numaram var
iş yerinin iki tane farklı sgk numarası var

Fark etmez...

2 işyeri olsa bile ayda 30 günden fazla çalışamazsınız. Günlerinizi 2 işyerine bölmeleri gerekiyor.

Üst Alt