Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birden fazla oranın toplanmasında tablo mu formül mü geçerli?

gkmer

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
% 70 - % 35 - % 30 - %20 tabloya göre % 90 oluyor formülle hesaba göre % 89 hangisi doğru. Hastane % 89 dedi itiraz edebilir miyim

Balthazard formülüne göre aldığınız oranların toplamı % 90 oluyor. Hastane yanlış hesaplamış olmalı. İtiraz edin mutlaka..

Siz, bu raporu ÖTV'siz araç alımı için mi aldınız, hastaneye bunu belirttiniz mi rapor alırken..?

İlginiz için teşekkür ederim. Hastane formül kullanmış ve küsüratlar yuvarlamadan kullanılmış öyle yapınca 89 çıkıyor. İtiraz edeceğim ama yasal dayanak arıyorum.

Siz küsüratlarıyla yazmamışsınız oranları, elinizdeki oranları küsüratlarıyla hesaplayınca 89 çıkıyorsa yapabileceğiniz birşey yok.. Siz bu oranları yazarken düz hesap yaparak mı yazdınız?

4 ayrı bölümden aldığım oranlar bunlar. Kalp, üroloji, göğüs hastalıkları, endekrinoloji

Hastane yanlış hesaplamış. İtiraz hakkınız var.

Yasal dayanak:

Özürlü sağlık kurulu raporuna itiraz

MADDE 10– (1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporuisteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilközürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilinsağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kuruluraporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeyeyetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu raporu ileitiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde iseözürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir.

(2)Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığıncabelirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın birhakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporutanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakemhastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir.

İl Sağlık Müdürlüğü'ne,

....... tarihinde.......... hastanesinden ..... kayıt numarasıyla almış olduğum sakatlık oranımıgösteren sağlık kurulu raporunda belirlenen sakatlık oranın, olması gerekendendüşük olduğunu düşünüyorum. Raporun yeniden değerlendirilip tarafımabildirilmesini arz ederim.

Teşekkür ederim. Ben oranlara değil bu 89 - 90 olayına itiraz edeceğim bununla ilgili yasal dayanak arıyorum. Daha önce başına gelmiş çözüme ulaşmış örnekler varsa onu araştırıyorum.

Yönetmelikte ilgili bölüm şu şekilde:
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/03/20130330-4.htm

Birden fazla özür durumunun bulunması

MADDE 11 – (1) Birden fazla hastalığı veya özrü bulunanların, özür oranları bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-2 Özür Oranları Cetvelinde aksi belirtilmedikçe balthazard formülü ile toplanarak kişinin özür oranı hesaplanır.
(2) Balthazard formülü aşağıdaki şekilde uygulanır:
a) Özür oranları ayrı ayrı tespit edilir.
b) Bu oranlar en yükseğinden başlanarak sıraya konulur.
c) En yüksek oran, özürlünün tüm vücut fonksiyonunun tamamını gösteren % 100'den çıkarılır.
ç) Bu çıkarmada kalan miktar, sırada ikinci gelen özür oranı ile çarpılır. Çarpımın 100'e bölünmesinden çıkan rakam en yüksek özür oranına eklenir; böylece, birinci ve ikinci rahatsızlıkların özür oranı bulunmuş olur.
d) Özür ikiden fazla ise, birinci ve ikinci rahatsızlıkların özür oranı birinci sıraya ve üçüncü sıradaki özür oranı ise ikinci sıraya alınarak formül tekrarlanır.
e) 60 yaşın üzerindekilerde hesaplanan özürlülük oranına balthazard formülü ile % 10 eklenerek kişinin özür oranı bulunur.
(3) Balthazard formülünün uygulanmasına ilişkin olarak bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-3 BalthazardHesaplama Tablosu da kullanılabilir.

her ikiside var yani.... belki son maddeyi ele alıp, tabloya göre hesaplanmasını istiyorum diyebilirsiniz itiraza dayanak olarak, şansınızı deneyin en azından....

aynı oranları bende hesapladım %89 çıkıyor hastanenin hesaplaması dogru itiraz etsenizde bişey çıkacağını zannetmiyorum sizin icin vakit kaybi olur ancak

Hastane o hesaplamayı hazır balthazard formülü hesaplama programıyla yapmış heralde. Onla hesaplayınca % 89 çıkıyor, güvenmem hiç o programa, siz de güvenmeyin. Yönetmelikteki cetvel ile hesaplayınca çıkan sonuç % 90.. Artık benim de kafam karıştı yani, bin defa hesapladım sonuç 90..:) İllaki % 90 olması gerekiyorsa bu raporun itiraz edin.. Ama madalyonun birde diğer yüzü var. Ne derler, pirince giderken evdeki bulgurdan olmak mıydı neydi hatırlayamadım şimdi... Buda olabilir.. Hepten düşürülürse oranlar daha çok sıkıntı verir.. % 90 olması sizin için şart değilse hiiç elleşmeyin derim..:)

100-70=30*35=10.5+70=80.5-100=19.5*30=5.85+80.5=86.35-100=13.65*20=2.73+86.35=89.08 yapıyor benim bildiğim hesap şekli bu yanlışım varsa düzeltin lütfen

Sizin hesabımız bana karışık geliyor. Benim cetvelden yaptığım hesabıma göre şöyle;

70+35=81
81+30=87
87+20=90

Cetvelden hesaplamak daha kolay benim için..:)

Benimde öğrenmek istediğim bu. Okan01 % 89 Bacıbey % 90 ikiside yasal ikiside doğru.

kardesim artık karar senin itiraz et yada etme raporuna ama oranin dahada düsebilir burası türkiye elinde güç olan insanlar genellikle gıcık insanlardan olusuyor maalesef

Burada sıkıntı, formülle hesapladığınızda küsüratların sonuca etki etmesi, tablodan baktığınızda etki etmemesidir.

Aslında, mevzuat bu konuda bir ayrıntı belirtmemiş olduğu için her 2 hesaplamada sizin lehinize olanın tercih edilmesi gerekir.

Bence itirazınızda bu durumu belirtin. Tabloya göre hesap yapılmasını istediğinizi, formülle yapılan hesapta hak kaybına uğradığınızı söyleyin. (Aslında bunu size oran veren bölümlerden biriyle konuşarak 3-5 puan fazla vermelerini rica ederek doğrudan da çözebilirsiniz belki)

Eğer itirazınız reddedilirse, idare mahkemesinde dava açma imkanınız olabilir.

Üst Alt