Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birden fazla ortopedik rahatsızlık emeklilikte tek bir hastalık olarak mı değerlendirilecek?

xbilinmiyor

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
3
Merhaba arkadaşlar. Yeni sistemde rapor tek hastalık üzerinden değerlendirilecek ya. Benim en ağır hastalıklarımın hepsi ortopedik. Yani ortopedik hastalık olarak, tüm rahatsızlıklarımı bir bütün olarak mı ele alacaklar? Yoksa ortopedik rahatsızlığımda en yüksek hangisi ise onu ele alıp, diğerlerini görmezden mi gelecekler? Yani ben de skolyoz var. Omuzda kanburluk var. Kol hareket kısıtlığı var. Tek bacakta kısalık. 2 kalçada çıkıklık, ağrılı. Yürüme bozukluğu. Yani var da var. Bunların hepsi ortopedik hastalık. Yani normalde raporum 60ı geçiyor. İşte kafamı karıştıran hastalığı ortopedik, kbb, göz, onkoloji vs gibi mi sınıflandırıp aralarında hangisinin oranı yüksekse onu mu oran olarak alacaklar. Yoksa ortopedik bütün bu hastalıklarımda hangisi yüksekse onu mu oran alıp, maşallah sen sağlamsın diyip dalga mı geçecekler?

Bu soruyu sgk yı arayıp sormuştum onlar bile bilmiyor hocam en iyisi yüz yüze gidip SGK memurlarından net bilgi almak gerek bence

Hastalık listesi cok kısıtlı bilgi var genel liste var her hastalığın detaylı ne derece kayıp iş gücü olacağını yazmışlar bende ileri derece sklyozum ve buna bağlı nefes darlığı var, ve listeye baktiğmda skloyoz göğüs hastalığı ve kardiyak diyor kardiyoliji demek istiyor büyük ihtimal yani kalbide daraltan skolyoz demek istiyordur bir hastalığın ve o hastalğın etkilediği diğer organlar hepsi aynı anda gözetilmesi demektir, ama tabi sgk bunu uygularmı emkli etmek istemzse sorun orda başlar hastalığın olsada

Memurlarda bilemez bu bu hastalıktan hasta olup rapor durumu ne oldu o söyleyebilir ancak

skolyoz bağlı gelişen ortepedik etkiler olunca hepsi tek bir hastalık olarak kabul edilir diye düşünüyorum örnek rasitizim hastası bir kişinin bacaklarda kollarda eğrilikler boyda kısalık gibi bir sürü engel kalemi var hepsini ayrı ayrı oranlamak yerine genel bir iş gücü kaybı rapora yansır diye düşünüyorum @xbilinmiyor,

Ben perşembe sgk ya gittim. Yeni yasadan haberim yoktu. Normalde 63 raporum vardı. Vergi indirimi almıştım. 15 senenin dolmasını bekliyordum. Sigortalılık sürem 2 şubatta doldu. Ben de perşembe gittim. Ordaki görevli bana 1 sene sonra gel dedi. Ben de şaşırdım. Yaz ayında bana şubatta gel demişlerdi. Raporum var felan diyorum. Olabilir diyor. Vergi indirimim var diyorum. Olması bir şey değiştirmiyor diyor. Adam mal mal zorla cevap veriyor. Sonra gittim. Kapıdan geri döndüm. Sesli şekilde yasa mı çıktı dedim? 16 yıl mı oldu dedim. Evet dedi. Eve gittim. Araştırdım. Ben 2008 sonrası giriliyim. Ve 60 rapor için hala 15 yıl sigorta süreliliği geçerli. Değişen bir şey olmamış. Şimdi bu adam neye dayanarak 1 sene sonra gel diyor? Raporum geçmiyorsa, 60 rapora göre 15 yılın dolmuş, yeni rapor için seni hastaneye sevk edelim demesi gerekmez miydi? 1 sene sonra gittiğimde. 60 rapor alırsam, 1 yılımı boşuna yememiş olmayacak mı? Bu sefer gittiğim de aynen bunları yüzüne vuracağım. Bunlardaki bu sorumsuzluk. Beni sinir hastası ediyor.

1 sene için sana gel demesi anlamsız...çünkü senin aldığın oran sgk kurulun sana vereceği oran anlamına gelmiyor Sanırım raporun eski ,bu sebeple seni hastahaneye sevk edecektir ki ,o zaman da bu oranı alamayanlar yada fazlasını alabilirsin ancak bu alacağın orana da sgk kurul bakarak Red verebilir...
Benim hikayem daha acı
Biraz seni telkin edeyim

5 Aralık 24 engel raporu aldım
Süresiz 54
Vergi indirimi yazısı aldım
20 yıl şartı var diye
28 ocak tarihini bekledim
Sgk ya gittim

Vergi indirim yazısı artık birsey ifade etmiyor dediler bana da

Raporum yeni diye ( 6 aylık raporları yeni) sevk etmek yerine sgk kendi kuruluna verdi

Red geldi

Benim raporum 2010 tarihli ve vergi indirimini haziranda aldım. Ben bu yasanın şuan doğru işlediğini düşünmüyorum. Çalışma gücü kaybını bir mantık içerisine koymaları lazım. Ortopedik olarak sağlam hiçbir yerim yok desem yeridir. Yaş ilerledikçe iyice zorlanmaya başladım. Yani 15 yılımın 5 yılını ağlaya ağlaya geçirdim desem yalan olmaz. Çok çabuk yoruluyorum. Ve ağrılarım oluyor. Yani çalışacak durumum yok artık. Hastanede doktorlar bunu raporda onaylayıp belirteceklerdir. Sgknın kendi kurulu, rapordaki bilgileri görmezden gelip bana tek ortopedik rahatsızlığıma göre oran verirse. Sesimi çıkartırım. Sonuçta çalışabilir çalışamaz mantığıyla bu oranı vereceklerse, öyle kafalarına göre oran kırpıp bir yerlerinden oran uyduramazlar. Kendileri de şuan ne yaptıklarını bilmiyor. Bu yasa yeniden düzenlenmeye açık.

Saçma bir puanlama mantığı.Bir kişinin beyninde tümör var diyelim.
Ne dicekler ama şu an sol gözünde görme problemi var, en yüksek puanlı ve biz onu dikkate alırız.Diğer problemler bizi ilgilendirmez mi diyecekler.Beyin tümörü çok ciddi komplikasyonları olan bir durum.

@xbilinmiyor,

Maalesef saçma ama kesin

@joono,

Söyle diyorlar benim anladığım kadarıyla

Sol gözün görmüyor
Sağ kulağın duymuyor
Boyun 1,10
Kilon 190
Bel fıtık var 3 yerde
Karaciğerin yarisi yok ama yarısı var
Aritmeti var kalp de
Şeker tavan ama
Burda önemli olan ve en göze çarpan boyun 1.10 olması buda %39 olduğu için çalışarak öl
😁

@xbilinmiyor,

Toplamda yürümeye etkisi, gündelik yaşama etkisi, nefes almaya etkisi gibi fonksiyonellik değerlendirmesi yapılacak artık:

Üst Alt