Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birden fazla rahatsızlığım var. Emeklilik için rapor oranım ne olur?

ozay111

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba bilgi sahibi olan arkadaşlara bir sorum var

geçen gün malülen emeklilik için sgk ya baş vurdum hastahanede işlemlere başladım fakat ben olan hastalıklar biraz farklı kısa olarak 1.göz 2.kulak da çınlama 3.hepatit b 4.bel Gözde Dejeneratif Vitreus yani gözde sinek uçuşmaları var fakat doktor bunu kusur olarak görmüyor göz gördüğü için herangi bir oran vermiyor halbuki insanın hayat kalitesini bayaga düşürüyor gelde anlat bunu hepatit b için rapor yazılmadı testlerden dolayı büyük ihtimal bir oran geleçek

beldende yazdı doktor fakat kulak en kötüsü diye bilirim çünkü 7 yıldır çınlıyor son 1 yıldır daha fena diye bilirim solda duyu kaybı var ama oran düşük gelecek ben aslında sırf kulak yüzünden %60 bile verilmesi taraftarıyım çaresi olmayan bir hastalıgınız var ölene kadar yaşayacaksın deniliyor doktorda evet haklısın deyip rapora haklılıgımın gerekçesi olan değeri yazmıyor.T

ahminime 60 falan bir oran gelmeyecek 60 oran gelmeyen bir heyet raporuna itirz etmek de nederece doğru avukat ile konuşup farklı yollar denesem olurmu

ozay111 belirttiğiniz rahatsızlıklardan malulen emekli olamazsınız
Malulen emeklilik de sadece 1 hastalıktan %60 oran verilmesi lazım

Umut bey yani diğer hastalıkların bir önemi yok mu emin misiniz bu konuda hastahanede karşılaştıgım biri bende malülen emekliyim dedi bir çok hastalıgı vardı

ozay111 bir gözün tamamen görmemesi yada alınması dahi en fazla%32veriliyor artık siz düşünün
Belirttiğiniz rahatsızlıklardan% 40 ve üzeri bir rapor alırsanız eğer kazanılmış vergi indirimiyle erken emekli olabilirsiniz gerekli gününüz var ise
SGK işe giriş tarihiniz ve toplam günüz kaç gün

2008 sigorta girişim var toplam gün 1930 erken emekli lik için 3600 gün isteniyor galiba

ozay111 %40 rapor ve buna istinaden
3 dere vergi indirimi alırsanız eğer
sizden istenilen şartlar 4400 gün 20 yıl hizmet yılına
Tabi olursunuz.

Hocam rapor %60'ın altında gelirse bu rapora itiraz edebilirmiyim sgk nın resmi sitesinde itiraz dilekçesi var fakat bu dilekçede %60 oranında kaybım verilmedi diyeceğim ama doktorlarda (tedavi gördüğüm hastanedeki doktorlarım çalışamayacak durumda olduğumu çok net olarak belirtmektedir)diye bir ibare var biraz kafam karıştı yani heyete giren doktorlar ile muayne eden doktorlar farklı galiba birde ben heyete girecekmiyim

TC SOSYAL GÜVENLİK KURUMU MERKEZİNE
../.../2018 tarihinde yapmış olduğum malulen emeklilik başvurum "işgücü kaybımı %60 oranında kaybetmediğim gerekçesiyle reddedildi. Oysa tedavi gördüğüm hastanedeki doktorlarım çalışamayacak durumda olduğumu çok net olarak belirtmektedir ve kurumunuz sevki ile hastaneden almış olduğum raporda da bu durum açık olarak belirtilmiştir.

11.10.2008 tarihli Resmi Gazeteéde yayınlanan ÇALIŞMA GÜCÜ VE MESLEKTE KAZANMA GÜCÜ KAYBI ORANI TESPİT İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİéne göre malul sayılmam gerektiğini, 16.12.2010 tarihli Resmi Gazeteéde yayınlanan ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK kapsamında çalışma gücümü %60'ın üzerinde kaybettiğimi düşünüyorum.

İş bu nedenle malulen emeklilik başvurumun Sosyal Güvenlik Kurumu Yüksek Sağlık Kurulu tarafından yeniden değerlendirilmesini ve maluliyetimin onanmasını arz ve talep ederim.

ozay111

Malulen emekli olamazsınız (maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız mümkün değil).
Sakatlık oranı cetveli'Ne göre oranlarınız tek tek belirlenecek sonra bunlar balthazard formülü ile toplanacak, toplam oran bulunacak. Buna göre emeklilik kriterleriniz sonra ortaya çıkacak:

Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Cevabınız için teşekkürler 1930 günüm var sigorta girişim 2008 4 ayında

Bülent hocam birde dys evrak takibinde şöyle bir ifade var 1 (İLK KARAR GELİR AYLIK BAĞLAMA) kararı diye bir ifade var bu rutin olan bir işlem mi

ozay111

Emeklilik başvurusu reddedilecek.

Rapora karşılık defterdarlığa vergi indirim hakkına başvuracaksın. Oradaki dereceye göre erken Yaşlılık emekliliği için aşağıdaki tabloya tabi olacaksın:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt