Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birden fazla rahatsızlık mevcut. Malulen emekliliğe başvuracağım..?

Oktay yaşar

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese selam ve saygılar.

Arkadaşlar ilk işe giriş 1996 ve o dönemde hiç bir rahatsızlığım yoktu
askerliğimi yaptım 2005 de evlendikten sonra Behçet sendromu ve kronik dvt başladı
2015 Mart ayında iş kazası sonucu sol elimi kullanamaz oldum ftr sol eli ampute olarak değerlendirdi.

Şimdi malulen emeklilik için sgk müracaat ettim kalp damar, ortopedi,ftr ve dermatolojiye müracaat ettim burdaki doktorların vereceği yüzdelirin toplamı yüzde yüzün üzerine çıkıyor
sizce psikiyatri ve romatolojiye müracaat etmeli miyim. Heyetin vereceği karar doğrultusunda sgk malulen emekli edermi

toplam gün 3000 .

Oktay yaşar

Maalesef malulen emeklilik mümkün görünmüyor.

Askerlik borçlanması yapabilirsiniz. Devamında primlerinizi aşağıdaki tabloya göre tamamladığınızda -malulen değil- erken Yaşlılık emekliliği mümkün olabilir. Bunun için sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda rapor alacağınız, daha doğrusu raporla beraber defterdarlıktan hangi derece sakatlık indirim hakkı elde edeceğiniz önemli olacak (http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html).
Not: Oranlar sakatlık oranı cetveli'ne göre belirlenir ve sonra bunlar Balthazard formülü ile toplanır ve oran öyle belirlenir.

2008_oncesi.PNG

Sonuç olarak yapmanız gereken şey: Üzerinde oran bulunan engelli sağlık kurulu raporunuzla defterdarlığa gidip sakatlık indirimine başvurmak. O hakkı elde ettikten sonra primleri tamamlamak ve sonra erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurmak

OturanBoğa abi malulen emeklilik için Malulen emekli olmak için maluliyetin (sakatlık yüzdesinin) ilk sigortalılık tarihinden sonra %60 (yüzde 60) olması, 10 Yıl sigortalılık süresi 1800 gün prim günü olması diye özetlenmiş ve bu şartlar şuan bende mevcut birde şartlar uygun olmasa sgk beni hastaneye sevk edermi.

Malesef malulen emeklilik icin tek hastaliktan %60 i gecmeniz gerekir. Onun icin olmaz demis Bulent Bey.

Hem aylik baglama oranini dusurduler birde prim sayisini arttirdilar insana yasam hakki birakmiyorlar engelliye yapma bari bu insanlarin kalpleri taş olmus.

Anladım abi çok teşekkür ederim. Peki yalnızca sol el için iş kazasından dolayı ortopedi ve ftr polikliniğinin kanaati % 60 geçse durum değiştirmiş ?

Oktay yaşar

Oranı unut, önemli olan tek şey maluliyet cetveli. Orada bir kolda omuza yakın amputasyon halinde malul sayılacağı yazıyor. Yani, kolu yok hükmünde sayacak bir durum varsa maluliyet mümkün

İlk sigorta giriş 1996 toplam gün sayısı 2945 malulen emeklilik rapor oranı % 60 ve üzeri çıktığı için maluliyet onaylanmış fakat sgk 650 - 750 tl. gibi bir maaş bağlanır dedi ve çalışamazsın dedi. Şimdi ne yapmam gerek karar veremiyorum. Bu konuda lütfen bir fikir bir deneyim...

SM-N910F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oktay yaşar

Maalesef malulen emekli olanlar çalışamaz. Ve maalesef emekli maaşları çok düşüktür. 800 tl gibi bir maaş bağlanacaktır diye düşünüyorum.

@ oturanBoğa peki abi emekli olmazsam haklarım dan vazmı geçmiş olurum. Şuan asgari ücretle bir özel okulda çalışıyorum yani kısacası burda devam edip %40 ile ilerleyen dönemlerdemi emeklilik için müracaat edeyim. Şuan çok kararsızım abi fikrini söylersen sevinirim.

SM-N910F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oktay yaşar

Emeklilik hakkını ne zaman isterseniz kullanabilirsiniz. O emekli maaşıyla geçinmek mümkün değilse, çalışmak, işinize geldiğinde emeklilik başvurusu yapmak en doğrusu

Üst Alt