Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birden fazla rahatsızlıkla malulen emeklilik durumu..?

CixSTaR

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
[FONT=&quot]merhaba arkadaşlar malülen emeklilik için muracat ettım
Sınıflandırma ve tanılar şu şekilde oldu
Noroloji : Uyku apnesi %10
Noroloji EMG sonucu %10
uroloji idrar kaçırma %10
uroloji Cinsel uyum bozukluğu %10
Endokrin %20
beyin sinir cerrahi 13+18+25
solunum testi Belirsiz tablo aşagıda
göz santral sroz göz ödemi puansız
Malülen emekli olabilirmiyim yardım vergi indirimine tabiyim[/FONT]

CixSTaR

Geçmiş olsun.
Yukarıdaki oranlarla Malulen emekli olamazsınız. Malulen emeklilik için tek hastalıktan % 60 ve üstü oran almanız durumunda Malulen emekli olabilirsiniz.
Malulen emekli olabilmeniz için SGK'ya başvuracaksınız SGK sizi hastaneye sevk eder.Hastane raporu hazırlar ve oran vermeden SGK gönderir.SGK Bölge sağlık kurulu raporu inceler ve oran belirler,eğer oran % 60 ve üstü ise kabul eder malulen emekliliği aksi olursa da ret eder.Sizin kendi isteğiniz ile aldığınız engelli raporu ile Malulen emekli olamazsınız.
Eğer şartlarınız tutuyorsa engelli emekliliğine başvurun yani vergi indirimi emekliliğine.

[FONT='inherit']beyin sinir cerrahi 13+18+25 noroloji ve uroloji bu hastalıga baqlı olan bır durum dur 170 ile görüşdüm tek bir hastalık ibaresı olmadıgını söyledi kesin net bılgıye ulasamadım ? sgk sevk ile baslattım raporu
şu ibare var
[/FONT]
[FONT=Helvetica]Malulen emeklilik şartları[/FONT][FONT=Helvetica] arasında yer alan 1800 gün prim ödeme koşulu kişinin başka birinin bakımına muhtaç olması durumunda ve %60’tan fazla maluliyete sahipse aranmamaktadır. Bu durumda kişinin 1800 gün prim ödemesine bakılmaksızın malullük aylığı alması mümkün olur.[/FONT]

Born2die
Vergi indirimiyle emekli olabilmek için %40 ve üzeri engelli raporu gerekir. Bu rapor ile birlikte vergi indiriminden yararlanılabilir. Erken emekli olmak için yaş sınırı bulunmaz. Fakat sigortalı çalışma süresi 15 ila 20 yıl arasında ve prim gün sayısı 3600 ila 4400 arasında değişiklik gösterir.

CixSTaR
Başkasının bakımına muhtaç olma durumu raporda belirtilirse o zaman malul emekli yaparlar zaten ama dediğim gibi bir başkasının bakımına muhtaç olma durumunda rapor oranına bakılmaz aksi durumda tek hastalıktan % 60 şart vardır.

şimdi ben beyin sinir cerrahinde ameliyat oldum normalde her ne kadar rahatsızlıklarım bir birinden ayrı gibi görünsede hepsi bir birine bağlı bu omurilik ameliyatı oldum %57 beyin sinir cerrahi verıyor uroloji %20 veriyor zaten sinir damarlarınıun zedelenmesi ile oldu noroloji kas zayıflığı sinir damarına bağlı hepsi bu omur ilik ameliyatına bağlı olan seyler sadece uyku apnesi ve şeker hastalıqı harıcınde baltazard formulune gore 69 cıkar
harıcı olanlar dısında durum boyle iken böyle fakat bakıma muhtaç ibaresi koyarlarmı bilmem çzümü warr mı?

CixSTaR

MAlulen emekliliğin ilk şartı artık tek bir hastalıktan/sakatlıktan SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı almaktır. Başka hiç bir şart altında malulen emekli olunamaz.

Malulen emeklilikte hastalıkların toplamı değil sadece tek hastalıktan dolayı %60 oran olmalı

Üst Alt