Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birden fazla rahatsızlıklarda nasıl bir oran oluşur!?

ykaram

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar (Oturan Boğa),
Bende son 3 yıldır kendini hissttiren rahatsızlıklar ortaya çıktı.
- Diyabet tip 2 (insülin ve hap destekli),
- Ağır dereceli Osas,
- Hipertansiyon,
- Hashimaton
- Hipertiroidi,
- Servikal lordozda düzleşme, servikal spondiloz [C3-4 düzeyinde sol unkoverbal eklem hipertrofileri ve dorsolateral osteofit formasyonlarına bağlı foraminal daralma, C-4-5, C5-6 düzeyinde diffüz anüler bulging, C6-7 düzeyinde sol parasantral herniasyon, anterior subaraknoid mesafede ve sol laternal reseste daralma]
- Lomber [L3-4,L5-S1 düzeylerinde faset eklem hipertrofileri, foraminal daralma. L4-5 düzeyinde faset eklemde hipertrofileri, diffüz anüler bulging, foraminal daralma]
- Varis (USG henüz çekilmedi.)
Bu belirtilere göre ve sizin tecrübelerinize dayanarak nasıl bir sonuç beni bekliyor? Yardımcı olursanız benim için çok faydalı olacak..

Sizin rapor oranınız % 40'ı geçer diye düşünüyorum.. Sadece şeker ve uyku abnesinden oran almış olsanız % 48 olur raporunuz..

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Şeker için alınabilecek oran:
Diyet veoral anti diabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus:% 20

Uyku abnesi için % 35

Hiper tansiyon için % 10

Tiroid hastalıkları için alınabilecek oranlar;

a-Guatrlar (Nodüler, diffüz, multinodüler, toksikve toksikolmayan) subakut tiroiditler
1-Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış veya iyileşmiş: % 0
2- Kalıcı Hipotiroidi (tedaviye cevap veren.): % 10
3- Kalıcı Hipotiroidi (tedaviye cevap vermeyen veya günlük 400 mikrogram ve daha fazla tiroksingerektirenler):% 40
b- Kretinizm:% 20
c- Doğuştan iyot eksikliği sendromu:% 20
d-İyot eksikliğine bağlı diğer tiroid bezi bozuklukları ve benzer durumlar:% 0
e-Tirotoksikoz (komplikasyonsuz):% 10
f-Tiroidektomi (Fonksiyon bozukluğuna neden olmamış, Ca dışı nedenler):% 0

Boyun fıtığı için % 8 ila % 38 arası oran alınabilir..

Bel fıtığı için % 8-12 arası oran alınabilir..

Varis için alınabilecek oranlar;

Venöz sistem hastalıkları: İnvaziv ve noninvaziv tetkiklerle tespit edilmiş derin ventrombozuna bağlı venöz dönüş bozukluğu olanlar:

a-Staz ülseri (Bacak yaraları) bulunmayanlar:% 20

b-Staz ülseri(Bacak yaraları) bulunanlar:
1-Tek ekstremite:% 40
2-İki ekstremite:% 70

Bilgiler için sağol bacıbey,
Venöz sistemler için her bir bacak mı her ikisi beraber mi değerlendiriliyor? Örnek rapor alan üye mevcut mu? ayrıca yukarıda bel ve boyun için tespit edilen bulguları değerlendirip yaklaşık 5 kaç özüre denk geldiğini söyleyebilir mi?

Merhaba,
Bugün Varisler için USG çektirdim. Sonuç : Arteryel sistem normal, venöz sistemde yüzeysel ve derin venöz yetersizlik saptanmıştır. DVT (Derin ven trombozu) izlenmemiştir.Ek puan düşünülmemiştir." diyor. Doktorun demesi DVT saptanmadığı için puan alamazsın diyor? Bu konuda görüşlerinizi rica edeceğim. DVT olmadan puan alan var mı?

merhaba, benzer hastaliklar bende de mevcut. Sonuçlarınızi merak ettim. Basvurdunuz mu

Henüz bir cevabım yok. Süreç devam ediyor. Bugün Efor testim vardı. Gelecek hafta bunları toparlayıp sağlık kuruluna çıkacağım. Sonucu ayrıca bu forumda bildiriyor olurum...

umarım istediğiniz gibi sonuçlanır. merakla bekliyorum. bana da yol göstermiş olacaksınız.

bacıbey

birden fazla rahatsızlıklarda oran daha mı fazla oluyor ? yine hepsinin puanı toplanarak mı hesaplama yapılıyor.
bende bugun yaptım rapor için başvurumu.

epilepsi ( 13 yıldır)
beyinde kavernom var. gamma knife yapıldı.
Behçet 10 yıldır
skolyoz ameliyatı oldum omuriliğim baştan sona platin.
kalp kapakçığımda genişleme var ama ama o çok mühim değil idare ediyorum :)

nasıl bi oran alırım rapor alırmıyım bilmiyorum. deneyip görcem. gerçi 1620 tanecik kadro açılmış. istanbulda sadece 26 kişicik... öbür yıl ne olur allah bilir..

ugün Sağlık kuruluna tüm evrakları teslim ettim. 27.01.2014 tarihinde kurula gireceğim hayırlısıyla. Bu noktada aklıma bir kaç soru geliyor.

Malullük için % 60'ı geçtiğimde malullük istemiyorum. Erken emeklilik istiyorum. diyebiliyor muyuz? Süreç nasıl işler?

Varmı kullanabileceğim bir yönetmelik veya yazılı bir dayanak?

Yardımlarınızı rica edeceğim?

Bacıbey selam,
DVT yoksa diyorsun, ancak Kronik ven yetmezliğin genel nedeni DVT. Ancak doktor yok diyor!?? Ancak bana çekilen Ultrason çekimin raporunu okuyacak ve anlayacak birine ihtiyacım var. Üyeler arasında bu konudan anlayan veya DVT tespit edilen örnek rapor var ise kıyaslama yapabilirdim.

Ecege;

Ne yazık ki malullük başvurum bugün cevaplandı. RET yazısını aldım.Rapor örneği verilmedi! Hangi hastalığa nasıl bir değerlendirme oldu bilmiyorum. Çok bilinmeyenli bir denklem. Sonucu bilmek objektiflik açısıdan vatandaşın hakkı değil mi? (Acaba nasıl sorgu ve talepde bulunabiliriz? Sebebi çok belli. Çok yanlı davranıyorlar. Ş...e&%?!..ler (siz anlarsınız) Malullük rapor özetinde (hani kurula girip çıktıktan sonra verdikleri özet) yazısında, Bel / boyun fıtıklarını ve nörolojinin MMT sonuçlarını rapor özetinde geçirmediler. İtiraz etmeme rağmen bu kurulun hazırladığı özet yazısını hiç bir şekilde değiştirmediler.

Bakın vergi indirim için başka bir EAH'nesine sevk aldım başvurumda yine aynı şey oldu eksik başlıklar var.

- Diyabet tip 2 (insülin ve hap destekli), Hipertansiyon,Hashimaton,Ağır dereceli Osas = %55

- Servikal lordozda düzleşme, servikal spondiloz [C3-4 düzeyinde sol unkoverbal eklem hipertrofileri ve dorsolateral osteofit formasyonlarına bağlı foraminal daralma, C-4-5, C5-6 düzeyinde diffüz anüler bulging, C6-7 düzeyinde sol parasantral herniasyon, anterior subaraknoid mesafede ve sol laternal reseste daralma] ve Lomber [L3-4,L5-S1 düzeylerinde faset eklem hipertrofileri, foraminal daralma. L4-5 düzeyinde faset eklemde hipertrofileri, diffüz anüler bulging, foraminal daralma] = %14

- Varis = %0 sıfır

- Kulakta hafif tipte işitme kaybı %14

Toplamda %67 gibi bir rakamı Vergi indirimi için Haydarpaşa EAH den aldığım. Ancak vergi indirim yazısı hala ortada yok???

nrcn selamlar , eyer siteyi hala takip ediyorsanız öğrenmek istediğim bir şey var. Yardımcı ola bilirseniz memnun olurum. 13 yıllık Epilepsi hastası iken Gamma Knife uygulaması olmuşsunuz. Bu ışın tedavisi Epilepsi hastalığınız ve nöbetlerinizde bir değişiklik yarattı mı, faydası oldu mu ? Lütfen Tecrübelerinizi bizimle paylaşa bilir misiniz. Geçmiş olsun. Teşekkürlr.

Üst Alt