Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bireysel eğitim sayısı artacak mı?

zeynep71

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar özel egitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki bireysel egitim saati artirilacakmis. Bu konuda daha fazla bilgisi olanlardan bilgi vermelerini rica ediyorum.

Zeynep hanım,

Öyle bir ihtimal var. Başbakan 3 Aralık Dünya Engelliler gününde yaptığı konuşmada eğitim miktarının az olduğu ve arttırılması gerektiğini bizzat söyledi. Hatta ilgili bakanlıklarının bu konuda gerekeni yapması gerektiğini de söyledi.

Sorun şu ki, devletin özel eğitim merkezlerine ödediği ücret çok düşük kaldığı için mevcut rakamlarla pek çok kurum hizmet vermekte zorlanıyor. Biraz daha zorlarlarsa kurumlar birer birer kapanmaya başlayacak. Nitekim epey bir kısmı da kapandı. Dolayısıyla seans artışı ile ücretlerin de arttırılması gerekiyor ki, devletin bu konuda nasıl hareket edeceği önemli.

Son 10 yılda toplam enflasyon %250 iken ücretlere yapılan artış %50 de kaldı. Eğer seans artışıyla orantılı bir ücret olursa bundan aileler büyük menfaat görür. Aksi halde pek işe yaramaz. Seanslarda kuru bir artış olur ama hizmete yansımaz.

önceden haftada 3 gündu. sonra haftada 2 gune dusuruldu. insallah yine 3 gune cikarilarilir. soruma cevap verdiginiz icin cok tesekkur ediyorum. bu konuyla ilgili gelisme olursa. burdan paylasmanizi rica ediyorum.

Elbette paylaşırım. Ancak bu biraz zaman alabilir. Bunun için yönetmeliğin vs. değişmesi gerekiyor.

zaman alabilecegini biliyorum. insallah cok uzun sürmez. paylasacaginiz icin cok tesekkurler. umarim sonucu guzel olur.

ders saati ile birlikte verim ve bilinç artırılması gerekli diye düşünüyorum. hepsi için aynısını söylemiyorum ama bir çok kurum maalesef ticarethane gibi...

Ayşe hanım, esas sorun mevzuatta... Çağ dışı kalmış ve herkesin elini kolunu bağlayan bir sistemimiz var. Ticaret denecek bir durum yok ortada. Kurumların parasal kaynakları çok kısıtlı. O yüzden artık sinekten yağ çıkartmaya çalışıyorlar.

metepe bey bireysel egitim suresi 2017 yilinda artabilirmi? tahmini olarak. cok daha uzun zaman alabilirmi?

Artabilir. Yeni yönetmelik hazırlıkları var. Ama ne kadar sürer bilemiyorum. 2 -3 aydan önce biteceğini sanmıyorum.

Bu tek taraflı bir konu değil. Sadece Milli Eğitim değil, Maliye'nin de görüşünün alınması lazım. Bütçeden ayrılacak pay önemli.

cok uzun sure degilmis. insallah artar. özel egitimle ilgili bilgi sahibi olmaniz cok guzel. bu konularla ilgili yardimci oluyorsunuz. cok tesekkur ediyorum..

Zeynep hanım,

Şimdi 2 tane konu var. Birisi seansların arttırılması. Bu biraz çetrefilli bir konu. Çünkü dediğim gibi maliyenin ayıracağı kaynakla falan doğrudan ilgili. Ayrıca öğretmen açığının, fiziksel açıkların giderilmesi gibi konuları da içeriyor.

Diğeri ise yeni çıkan yasa doğrultusunda kurumlarda çocuk takibinin el tarama veya kamera ile yapılmasıyla ilgili düzenleme. Bu düzenlemenin 2017 eylülüne kadar yapılması gerekiyor.

Yani önümüzdeki 6-7 ay içerisinde mutlaka yeni bir yönetmelik çıkacak. Zaten Milli Eğitim Bakanlığı da bu konuda çalışmaya başladı. Yeni düzenlemeler nasıl olacak hep birlikte göreceğiz.

bilgi verdiginiz icin cok tesekkur ediyorum.

Sanirim engelli egitim surelerinin artmasiyla ilgili gelişme yok.

Yeni yönetmelik çıkmadı henüz.

Kısım kısım bazı değişiklikler oldu ama bunlar kurumların idari yapısıyla ilgili... velileri ilgilendiren konular değil.

Ekim ayı gibi otistikler için seans sayısının 2 seans artması ihtimali var. Ama bu yönde bir değişiklik yapılmadı henüz. Ücretle ilgili düzenleme de yapılmadığı için durum net değil.

Metepe bey benim sorum. Ay 31 gün oldugunda alinan seans sayısı 8 bireysel mi olur?

Ay kaç gün olursa olsun eğitim sayısı 8 bireysel ve/veya 4 grup eğitimidir. 28 gün de olsa 31 gün de olsa farketmez.

Teşekkur ederim. Cevap verdiginiz icin... Saolun.

Peki MeTePe bey özel egitim ücretleri kaç TL.?

2017 yılı için devletin karşıladığı;

8 bireysel eğitim 509TL + KDV (63,63TL seans ücreti)
4 grup eğitimi 143TL + KDV dir. (35,75 seans ücreti)

Bunun dışında kalan ücretleri kurumlar kendileri ilan ederek belirler. Bu da illere ve kurumlara göre değişkenlik gösterir. 100-200TL arası seans ücreti olabilir.

MeTePe bey benim sorum özel hastanede verilen fizik tedavide damar tarama sisteminde en fazla kac gun ara veriliyor? 2 gun özel egtim merkezi 4 gunden fazla ara verilirse sorun olurmu ?hastaneden alinan fizikten. bilginiz varsa bilgi vermenizi rica ediyorun

zeynep71 hanım,

Hastanelerdeki uygulamayı tam olarak bilmiyorum. Galiba peşpeşe bir kaç seans gelmeyince hakkınız yanıyor. Emin değilim.

Özel eğitim merkezlerinde haftada en fazla 3 seans (ayda 8 seans) alabilirsiniz. Gelmezseniz o gelmediğiniz dersleriniz yanar sadece... Aylık derslerin haftalara nasıl dağıtıldığı önemli değil. Örneğin;
1. hafta 3 seans
2. hafta 3 seans
3. hafta 2 seans
4. hafta 0 seans
olabilir.

Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında 2 haftaya dağıtılabilir. Yani 4+4 şeklinde... Eylülde eskiye dönecek yine.

Soruma cevap verdiginiz için cok tesekkur ediyorum. Umarim sistem degişmez. Bedensel engelliler icin arada gecen zaman önemli oldugunu duşunuyorum....

Merhabalar metepe bey birşey soracagim. Size ben fizik tedavi aliyorum. Özel egitimden benim modülüm bitmiş şuan. Fizik tedavi almmaya devam edebilirmiyim? Özel egitimden. Benim için çok önemli. Cvp yazarsaniz sevinirim..

Merhabalar metepe bey birşey soracagim. Size ben fizik tedavi aliyorum. Özel egitimden benim modülüm bitmiş şuan. Fizik tedavi almmaya devam edebilirmiyim? Özel egitimden.

Modülünüz bittiyse ilçenizdeki RAM'a başvurup süre uzatımı isteyebilirsiniz. Uzatma yetkileri var.

Gittiğiniz kurumdan fizyoterapiye ihtiyacınız olduğuna dair bir gelişim raporu isteyin. O raporla RAM'dan randevu alıp gidin.

Benim modüllerim bitmiş. Biten bir modülü tekrar alabilirmiyim? Bildigim kadariyla merdiven inip çikma modülünü yada diger modülleri tekrar tekrar alabiliyormuyum? Süreleri dolan modülleri tekrar alabilirmiyim? Ben celebral palsy hastasiyim ve fizik tedavi bana çok iyi geliyor. Fizik tedaviyi birakmak istemiyorum.. sizin söyledikleriniz benim için çok önemli sistemi çok iyi bilmedigim için size soruyorum

Evet, yazdım ya... Biten modülleri ilçe RAM uzatabilir isterse.

Metepe bey birşey daha soracagim. Modül uzatmak için ram 'dan alinan randevu tarihine kadar özel egitim merkezinden fizik tedavi alabilirmiyim? Benim için çok önemli bilgilendirirseniz çok sevinirim..

Bu durum gittiğiniz kurumun inisiyatifine bağlı...

Eğer MEBBİS'e modül süresi nedeniyle giriş yapamıyorlarsa bunun için devletten ödeme alamazlar. Yani ücretsiz eğitim vermiş olurlar.

Vermek ister mi, istemez mi onlara kalmış bir şey.

randevu tarihi 28 şubatta 1 haftasini aldim. 3 hafta beklemek sıkıntı benim için. Uzun bir sure bedensel engelli için.

Üst Alt