Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bireysel Emeklilik ile ilgili görüşlerinizi paylaşır mısınız?

egecan06

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

bana bireysel emeklilik konsunda düşüncelerinizi, beklentilerinizi sizin için olması gerekenin ne olduğu yada bireysel emeklilikle ilgili bugüne kadar düşünülmemiş ama düşünülmesi gereken eksiklerin neler olduğu kosunda fikirlerinizi yazabilirmisiniz şimdiden teşekkürler:)

bireysel emeklilikte sağlıklı insanların beklentileriyle aynı olmakla birlikte ek olarak bizlerin yürüme cihazları.tekerlekli sandelyeler vs. gibi ihtiyaçlarımız karşılanmalı ayrıca engellilerin yaşadıkları sağlık problemleri ve bu problemler için yapılan kronik harcamalar düşünülerek emeklilik sonrasında yapılan ödemelerin sağlıklı insanlara göre biraz daha artırılmalı diye düşünüyorum:eek:

Ben şahsen farzedelim 15 yıl bireysel emeklilik içn para yatırcaksam
biraz daha limitlerimi zorlayıp morgate ile gayrimenkul almayı tercih ederim en azından sonunda elime gececek getiriyi görmüş olurum

Ben bireysel emeklilikle ilğili pek bilği sahibi değilim, ama hiç bir emekliliğin engelliler adına yararlı bir düzenlemesi olmadığına inanıyorum, engelli olmayan bir arkadaşın 8 ay taksit yatırıp vazgeçtiğinde beş kuruş geri alamaması bu düşünceme daha çok hak verdirtti.
Birde Eger bireysel emeklilikte engelliler için bir düzenleme söz konusu olacaksa,
orkide arkadaşımızında degindiği gibi yürüme cihazları. tekerlekli sandelyeler vs.vs. gibi ihtiyaçlar karşılanmalı ayrıca engellilerin yaşadıkları sağlık problemleri ve bu problemler için yapılan kronik harcamalar düşünülmeli ve daha sonra ihtiyaç duydugunda bakım evini de bakımını da gözönüne almalı derim.
yakını vefat eden engellilerin bakım merkezlerinde, ihtiyaçlarının karşılanarak, güven içerisinde başkasına yük olmadan yaşama şansına sahip olmalı.

istekleriniz neler varsayın böyle bi sistem var ne olmasını isterdınız yanı bu da olsun dediğiniz nedir

Bireysel emeklilik emeklilikten çok para biriktirme çapası. Ne emekliliği yahu yatırdığınız parayı geri alıyorsunuz. Ne verdinsen onu alıyorsunuz...

İlk girişte 5.000-7.000 lira gibi yüksek meblağ bırakın geri kalanına gelince ayda 100 yapın... Para sizin sitediğiniz yada bir muhasebecşnşn kafasına göre uygun bir fona aktarılıp değerlendiriliyor...

Belli yaşa geldiğinizde elinzie biriktirdiğiniz ne işe o geçiyor.
90 yaşınıza kadar 2. bir emeklilik hak ediyorsunuz. Dediğim gibi ne öderseniz onu alacaksınız.
ya da birikmiş paranızı toplu çekiyorsunuz...

Avantajı şu: paraya dokunamıyorsunuz: dokunursanız hindi görünümündeki hesap anında kuş oluveriyor hesap ufalıyor yani...

Dezavantajı: Normal bir çalışan vergiden 20-50 lira civarı kar ediyor. Engellilere gelince havagazı, zaten vergi vermiyor ki vergi indirimine başvurduktan sonra. eee nolacak?

Bireysel emeklilik bir bakıma para biriktiremem diyen engellilere önerilir. Borsa yada diğer yollardan yatırım hesapları ile ilgilenenlere cazip değildir.

Slm arkadaslar ben yaklasik ikibucuk yildir bireysel emeklilik icin odeme yapiyorum zarardayim o zaman burdaki yazilanlara bakilirsa

Merhabalar bende BES hakkında şikayetçiyim. Ben yandim başkaları yanmasin deyip mevzuyu anlatiyim...
Arkadaslar öncelikle bilmeniz gereken şey 46 yasında değilseniz ve 10 seneden evvel cikmayi düşünüyosaniz kolay kolay kar edemezsiniz...
ben bankaya gidip ilgili kişilerden bilgi aldim tabi herzamanki gibi işine gelen kisimlari söylemişler. diger kisimlar eksik olunca benim hesap hep eksiye gitti.
3ay sonra BES ten cıkma karari aldim aslinda 3 ayda katakülleye getirip 3. ay taksidini de aldilar yani 290 TL gibi bir tutar cekebildiler toplamda.. lakin ne kadar cok cekerlerse o kadar kardalar zaten. benim onlarda görünen anaparam aşaği yukari 276 TL gibi bişiylerdi. her ay için %2 kesinti + 2.5 tl gibi bir meblag da aidatmiş.
benim burdan geri alabildgim para 190 lira falan bana 2,5-3 ayda 100 lira taktilar nerdeyse... Sistemde ne kadar cok durursaniz o kadar kaziklaniyosunuz :)
anliycaginiz o ki sizin tirnaklarinizla kaziyarak biriktirdiğiniz paralarinizi biriktiriyim diye emanet ettiginiz bankalar anaparanizdan kesinti yapıyolar. yani devlet katkısı olmasa 10 senede 1 milyar para yatırsaniz sizin paraniz 890 TL gibi bir meblag tutcak. buna faiz işliycekler diyelim ki 10 senelik birikimli faiz ile 1000 tl oldu ve siz sistemden cikarken % bilmem kaç gelir vergisii kesicekler böylelikle yine - lere düşceksiniz... yani siz biriktirdiginizi de alamiycaksiniz...
Gelelim devlet katkısına...
Devlet katkısını alabilmek kolay değil, 3 sene durursaniz %5 ; 5 sene durursaniz %10 ; 10 sene durursaniz ve %15; ekstra aliyosunuz. Peki %25 nerde alicaksiniz.
56 yasını doldurmus ve 10 sene sistemde durmuş kişiler %25 katkı alabiliyolar. 10 sene sonra devlet babaninda ben vazgeçtim deme ihtimali yok değil hani binlerce kişinin KEY leri yokulmuşken buna hayır demesi hiçte ilginc olmaz.
herneyse diycegim şu ki sistemden istediginiz zaman cikamazsiniz. Özellikle yeni kanunlarla sistemden 3 sene dolmadan cikmak cok zor ve zararlı. Girmeden önce 2 defa düşünün.
BES yerine altin alip yastik altı yapmanızı önerebilirim. veya bankalarin biriktiren fon hesaplarina aylik ödeme talimati vererek güzel birikimler yapmak mümkün. Şahsen biriktiren fon hesapları kullanıyorum...
Ancak acil paraya ihtiyacim olur vs... biriktirmek için BEs açiyim diyosaniz kesinlikle uzak durun derim.

Üst Alt