Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bireysel emeklilik sistemi ve engellilere katkısı!?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba engelli emeklilik te bireysel emeklilik sisteminin katkısı olurmu acaba şimdi ben bes sistemine girsem 3 yıl 7 ay sonra emekli olduğumda ekstradan bir getirisi olurmu acaba fikri olan var mıdır arkadaşlar

engelli olduktan sonra bes'e girilmesi halinde bir değişiklik olacağını sanmıyorum ama üyelik/katılım vs adı altında alınan ücretlerde indirim yapıyorlarmı sormak lazım. engelli olmadan önce bes'e girilmesi halinde ise birikmiş devlet katkısı dahil tüm biriken para geri alınabiliyor. tabii sistemden çıkmış oluyorsun.

engelliler erken emekli oluyor. ancak otomatik katılıma dahil olan çalışanlar normalde belli bir yaşa ulaştıktan sonra emekli olabiliyor. 56 yaş olması lazım. şimdi örneğin ben 40-41 yaşımda erken emekli olduğumda otomatik katılıma kesilen paralar ne olacak. 56 yaş ta dolmadığına göre emekli olamayacağım. bu durumda kesilen paraların geri ödenmesi lazım. ama kesinti olacak mı. biraz düşündüğümde aklıma bu sorun geldi.

Sıkıntılı bir iş o zaman ben 37 yaşında emekli olacağım allah nasip ederse 50 küsür yaşını beklemenin hiç bir anlamı yok ki en iyisi hiç bulaşmamak teşekkürler arkadaşlar

Bankada çalışmasaydım yaptırmazdım ama benim ödediğim en düşük oran kadar banka da benim adıma yatırıyor. Şu anda yeni başlamama rağmen yılda 6 bin tl para birikti. (Otomatik BES değil yanlış anlaşılmasın). Brüt maaşımın %4 ü nü kesiyor. Bankada %4 veriyor. Ekstra getirisi olduğu için sistemde duruyorum. 1 sene dolduktan sonra da parayı istediğim zaman çekebiliyorum. Bu zamana kadar 2 defa çektim. İlk biriken para ile 2016 yılında yurt dışına avrupa ülkelerine gezmeye gittim. 2. si ile borçlarımı ödedim. Bundan sonra bozmayı düşünmüyorum. Her ay sonu ne kadar getiri olmuş hepsini takip ediyor ve not alıyorum. Para biriktirme konusunda baya işimi görüyor. Benden bir sene önce işe başlayan arkadaş 7 senede 50 - 60 bin küsür tl para biriktirdi. Şimdi evlendi çekti hepsini. Borçsuz, harçsız evlendi. :)

2005 yılında ilk çalışmaya başlaıdğımda olsaydı bu sistem bir işe yarardı belki şu an hiç bir anlamı yok ben onun vereceği katkının bir kaç yuz kat fazlasını kazanabileceğim bir iş yapıyorum şu anda yakında emekliiğim dolacak devletten alacağım emekli maaşını arabamın mazotu için kullanicam hi hi

Üst Alt