Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bireysel olarak hastaneden alınan raporları yılda kaç sefer yenileme hakkı var?

jack72

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

bireysel olarak hastane raporununu süresi bitince yenileyince oran 40 'ın altına düşerse bir daha

hastaneye rapor almak için başvuru yaparken ne kadar süre beklemem gerek ????

E-raporla sisteminde gözüken yeni alınmış hastane raporunu e-rapor sistemi üzerinden vergi dairesi görüyor mu bu

raporu yoksa bizim elden vermek mi gerekiyor raporu vergi dairesine ???
@Ufukalp

jack72
Kural olarak geçmesi gereken süre 6 aydır. Ancak yeni bir rahatsızlık oluştuğu, ya da mevcut rahatsızlığın arttığı yönünde doktor görüşü sunulduğunda süre şartı aranmaz.
Yeni dijital raporları her kurum görüyor mu, matbu rapor istiyorlar mı, detaylı bilgim yok. E-devletten bir tane çıktı alın yanınızda dursun.

merhaba ufuk abi,

yeni dijital raporları farzedelim vergi dairesi bu 40 ın altındaki yeni raporu görse dahi ben vergi dairesine gidip işlem yapmadıkça onlar süresiz vergi indirim belgesini iptal edebilirler mi ?? Ufukalp

jack72
Hayır iptal etmezler, sizin yeni bir başvurunuz olmadığı sürece onlar işlem yapmaz.
En azından şimdilik durum bu. İlerleyen süreçte dijital raporlar yaygınlaştığında yeni bir uygulama getirilir mi belli olmaz.

ufuk abi diyelim 40 ın altında rapor alırsam raporu aldıktan sonra 6 ay sonra tekrar hastaneye başvurma hakkım kesin var mı ???

resmi gazetede şu maddeler var ufuk abi

Hakem hastane kararı ile süresinde itiraz edilmeyerek kesinleşen rapor hakkında aynı gereksinim alanı ile ilgili yeni rapor başvurusu en erken altı ay sonra kabul edilir.farzedelim 40 ın altında rapor aldım BU maddeye göre 6 ayda bir engelli raporu alma hakkım olur mu ??

diğer madde Süreli olarak düzenlenen raporlarda, sürenin bitmesine altı aydan kısa bir süre kalması durumunda, engelli bireye talebi üzerine tekrar rapor verilebilir.

Ufukalp

jack72
Zaten ilgili maddeleri teker teker bana okuyorsun, neden soruyorsun daha kardeşim ?
Sanırım saplantı olmuş sende, rahat ol, oluruna bırak.

Üst Alt