Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Biri 1. diğeri 3. derece sakat indirimi olan eşler için sakatlık indirimi uygulaması?

hüseyinbulut

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben 3. derece engelli bi öğretmenim. bu yaz evlenecem ve eşim 1. derece engelli. maaşımda 3. derece sakatlık indirimi alıyorum.
yazın evlendiğimde hem benim hemde eşimin sakatlık indirimini mi alacam. yoksa sadece kendi sakatlık indirimimi veya yüksek olan sakatlık indirimini mi alırım.
ben sakatlık indiriminden yaklaşık 28 tl alıyorum. ama 1. derece sakatlık indirimi 122 tl.

cevaplarsanız mutlu olurum. şimdiden teşekkür ediyorum.

Sıkça Sorulan Sorular
“ Bakmakla yükümlü olduğu kişi” ne demektir?
Sakatlık indirimi uygulamasına ilişkin olarak yayımlanan Tebliğle, bakmakla yükümlü olunan kişi tanımlanmıştır. Bu tabirden kişilerin, tabi oldukları çalışma mevzuatı veya bağlı bulunduğu sosyal güvenlik kurumunun mevzuatına göre bakmakla yükümlü oldukları anne, baba, eş ve çocukları anlaşılacaktır. Çocuklarda yaş sınırlamasına gidilmeksizin işlem yapılmaktadır.
Sorular

Gelir İdaresinin açıklamasına göre eşiniz çalışıyor ise kendisi faydalanır, çalışmıyor ise siz her iki indirimden de faydalanabilirsiniz diye düşünüyorum.

Bence sadece kendi hakkınızı kullanabilirsiniz.
Bunu nerede okudum bir türlü anımsamıyorum. Hatta, doğru anımsıyor muyum ondan da emin değilim, ama aklımda kalan bu

ya şimdi iki farklı cevap oldu. arkadaşlar bunu ben sgk dan mı öğrenebilirim.

Üst Alt