Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birikmiş emekli maaşıma banka el koyabilir mi?

marji

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
ben malulen emekli olucam birikmiş maaşıma banka el koyabilir mi ? tüm bankalara şuan da adıma bloke var birikmiş 5 aylık emekli maaşımı nasıl alabilirim??

@marji Emekli maaşın mevduat hesabına değil yani faiz gelir getirici yatırım hesabına yatırılmıyor . El konulma olursa adliyede icra hukuk hakimliğine başvurman gerekir .
[FONT=georgia]
Borçlu emekli ise emekli maaşı bu kişinin tek geçim kaynağı olması ve 5510 Sayılı kanun gereği Haciz konulamaz konulan hacizler ise kaldırılmak zorundadır. Bu haczi ister vergi dairesi ister SGK veya şahıs koysun kaldırılmak zorundadır.[/FONT]

En fazla 4 te 1 ine banka hukuken el koyabilir. Başka birşey yapamaz.

Bende 1/4 diye biliyorum, çünkü banka alacağı 1tl için 1000tl harcar 1001tl olarak geri sizden çıkar.
Ayrton Senna dostum senin üye ismi şeker çocuk değilmiydi değişmiş mübarek olsun :)

uzakyol arkadaşım teşekkürler :) Çocukluğumun efsanesi son kararım oldu :) aynen 4 te bire el koyuyor banka :)

Muvafakkatname verilmediği sürece yani emekli maaşımdan kesilsin imzası atılmadığı sürece 5510 sayılı kanuna istinaden kesilemez . Çalışan kesimin maaşından 4/ 1 kesilir aylık gider ve harcaması göz önüne alınarak . Emekli maaştan kesilemez çalışan kişinin maaşından kesilir .

peki tazminat ödemem nasıl olur? sgk ödemeyi banamı alacaklılaramı yapar?

Üst Alt