Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birinci dereceden engelliyim. Emekli olursam ne kadar aylık bağlanır?

erkan3489

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
s.a arkadaslar bişey sormak istiyorum 1. dereceden engelliyim 15 yıl doldugunda emekli aylıgım ne kadar olur cok düşük deniliyor bilgisi olan soyleyebilirmi.ona göre emekli olmak istiyorum

ne kadar emeki aylıgı verilir bnde olmayı istiyorum

Bu sizin SGK prim tutariniza göre değişir.Öyle 15 yıl ile şu kadar bu kadar olmaz ama düşük olma ihtimali yüksek

erkan3489

Merhaba,emekli aylıkları Engelli Vergi İndirimi derecenize göre değil SGK prim tutarlarınız ve kaç yıldır SGK prim tutarı ödemeleriniz ile ilgilidir.Bu bağlamda yazımın sonunda sizinle paylaşacağım SGK resmi sitesine ait emekli maaşı hesaplama modülüne size ait olan bilgileri giriş yaptıktan ortaya çıkacak olan emekli maaşı bilgileri sizin en az alacağınız emekli maaşı tutarını gösteriyor olacaktır.

Kişiden kişiye belli hesaplamalar gereği farklı olması ile birlikte SGK emekli maaşı hesaplama modülünü sonucu ortaya çıkan emekli maaşınızdan ortalam % 3-5 arası daha fazla emekli maaşı almanız yüksek ihtimaldir.

Bu sebeple SGK emekli maaşı hesaplama modülünde çıkacak emekli maaşı tutarına göre kararınızı vermeniz sizin için daha doğru olacağı kanaatindeyim.

SGK Resmi Sitesi 4A-İşçi Emekli Maaşı Hesaplama Modülü;

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

Bilgi Hazinedir

merhaba ama bu otomatik hesaplama motoru engellilik var mı yok mu değil şimdi emekli olursak ne kadar alırızı mı hesap ediyor?

hanifeaydin

Merhaba, arkadaşımızın en az alabileceği emekli maaşı tutarını doğru gösteren bir hesaplama modülüdür.

SGK resmi emekli aylığı hesaplama modülü olması nedeni ile merak ettiği emekli maaşı tutarı hakkında en az alabileceği rakama ulaşarak merak ettiği veya kendi adına hayal ettiği noktayı merak etmesi nedeni ile en yakın yaklaşımı buradan almak daha doğru olacağına inanıyorum.

Bunların dışında Engelli Vergi İndirimi emekli hesaplaması SGK resmi emekli aylığı hesaplamasında ABO-2 (2000-2008 yılları arasında adımıza yatırılan SGK Prim Tutarları) oranını % 60'a yükseltilmesi nedeni ile emekli maaşlarımızın artma durumu gerçekleşmektedir.

ABO-2 SGK prim oranımız bize özel olarak % 60'a çıkarılması ile emekli maaşlarımız artmaktadır.Kişiye öel bir durum olması yani 2000-2008 yılları arasında SGK priminin tutar büyüklüğü ve toplam SGK prim günün sayısı ile doğru orantılı olarak ortalama % 3-10 arasında değişen SGK resmi emekli aylığı hesaplama modülüne eklenerek hepimiz merak ettiği yaklaşık Engelli Vergi indirimi emekli maaşı bilgisine ulaşılacaktır.

Saygılar.

erkan3489

hanifeaydin

İlk sigortalılık 1 ekim 2008'den sonra ise, primler asgari ücret düzeyinde olursa, emekli maaşı bugünün parası 1200-1500 tl arası olur.

sağolun emkeli olmayacağım sürekli rapor almadan o da olur mu olmaz.

4/c liyim memur olarak 2008 sonrası işe giriş bi trlü öğrenemedim

Üst Alt