Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birinci Grup Sürücü Olur'un Engelli B olarak düzeltilmesi talebi..?

AKO

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

28.11.2016 da ilçe sağlık kurulu raporu "birinci grup sürücü olur" diye karar verdi, kodlar 35.04 - 40.11 - 47 - 78 - 102

Bugün ehliyetimi değiştirmeye nüfus müdürlüğüne gittim, oradaki yardımcı polis memuru "birinci sınıf grup sürücü olur" un silinerek yerine "Engelli B sürücü ehliyeti alır" yazılması gerektiğini söyledi.

Verecekleri ehliyet üzerinde bu ibare yazmayacakmış. Ama bu şekilde istiyor.

Böyle bir durumla karşılaşan var mıdır ?

Bu durum ÖTV siz araç almaya engel olur mu ?

Sevgi ve saygılar

AKO
İlgili polis memurunun bilgi eksikliği olduğu aşikar.

Sürücü Olur Raporunda yer alan 3 grup dışında bir şey doldurmanıza gerek yok. Zaten "Engelli B sınıfı" diye bir sınıf da yok. Zaten raporda kısıt kodları varsa, ki sizin Sürücü Olur Raporunuzda bunlar yer alıyor, bu zaten ilgili kişinin engelli olduğunu gösteriyor. Engeli olmayan birine de bu kodları yazacak değiller, akıl tutulması var sanırım bu kişide. Tekrar gidin ve bu söylediklerimi aynen zat-ı muhtereme iletin.

Ben iki defa ehliyet sürecine girdim(1.si ilk defa ehliyet çıkartma, ikicisi de kısıt koduna itiraz), ikisi de farklı emniyet müdürlüğündeydi ve hiç birinde bu zatın salladığı gibi cümleler kurulmadı.

Bu ülkede yetkisiz yetkililer çok olduğu için bu tarz sorunlar çıkıyor, yazık bu millette yapılan işkenceye(hem de engelliye).

Merhaba,

Benim B ehliyetim vardı. Komisyondan aldığım rapor ile nüfus müdürlüğüne gittim.raporda özel tertibat kodu var ise değişim için nüfusa gittiniz zaman sistemden engelli B seçiyorlar. Ama ehliyet aynı ehliyet oluyor.

Cevaplara çok teşekkürler. Evet, birinci grup sürücü içinde BE(römorklu araç kullanma), F (traktör), B1 (4 tekerli ATV) ve 2 tekerli motosiklet sınıfları olduğundan, her ne kadar komisyonlar 47 koduyla 2 tekerli araç kullanamaz sınırı getirse de, devlet engelliler sadece otomobil kullanabilsin diye, eski H nin yerini alan, engelli B diye bir kod icat etmişler. Bana rapor veren sağlık müdürlüğünü aradığımda ( Çiğli-İzmir) artık onların da rapor kararlarına engelli B yazdıklarını öğrendim.

Artık yeni ehliyet alan ya da değiştirmeye gidenlerin şansına, nüfus memuru ve yanındaki gözlemci polis memuru komisyon kararında engelli B ibaresi istemezse, ya da kodların verilmesinin nedeninin verilecek ehliyetin engelliler için olduğunu idrak ederse sorun olmuyor. Ancak bana denk denk gelen memur komisyon kararında engelli B sınıfı sürücü ehliyeti alır yazılması lazım diyerek işlem yapmadı.

Neyse ki yılmadım, başka bir ilçenin nüfus müdürlüğüne gittim dün, randevu almadan içeri girip ehliyet görevlisi ve danışmanına raporu gösterdim, onlar bunun bir engelli B sınıfı olduğuna karar verdiler, dışarı çıkıp numara aldım ve ehliyet değişim başvurum tamamlanmış oldu.

Diyeceğim o ki, komisyonlarınıza engelli B sınıfı sürücü ehliyeti alır yazdırırsanız muhtemel sorunlarla karşılaşmazsınız..

merhaba,

bende bu ay değişim yapacağım b sınıfı b engelliye dönüşecek sadece otomatik vites için herhangibir tekrar kurs vesaire uğraşmadınız değil mi? Gidip sadece ehliyet değişimi yapıyoruz?
aynstayn

alonemisin

Merhaba,

Kursa gitmenize gerek yok. ehliyet değişimi için olan harcı yatıyorsunuz yeni ise ehliyet değişecek ise 150 TL, eski ehliyet değişecek ise 20-25 TL tam hatırlamıyorum. dekont- 1 fotoğraf ve raporunuzla beraber nüfus müdürlüğünden değiştiriyorsunuz.

@alonemisin AKO OturanBoğa
merhaba bende il sağlık müdürlüğünden yeni çıkarttım raporu ,arkada B Engelli yazıyor ,ön taraftaki kutucuklara dokunmamışlar.
benim sol alt polio sekeli komisyondakiler hemen beni çağırdı halbuki önümde daha 12 kişi vardı kapıdan daha girer girmez : Tamam bu sol ayak evet çok belli oluyor zaten deyip 10 saniye içinde yollayıp raporu verdiler . zannedersem artık işi kapmışlar sol alt polio sekeli lere hemen karar verip yolluyorlar.

istanbul il sağlık biraz dr lar belirliyor kim gelsin benim de benden önce olan vardı ben önce girdim. Dedi yürü yok kısa değil falan röntgen çekelim falan herhalde beni yokladılar. Sonra gerekli kodları yazdılar biraz keyfi tavırları var. Neyse ki süreç hızlı ilerledi yine de benim raporumda sizinle aynı engelli b ve 78 10,0,2 şimdide ehliyet değişimini bekliyorum. Malesef bu ay sonuna alabildim anca randevuyu
Mehmetyilmaz

@alonemisin senin raporda 10.02 yok, bendekiyle aynı senin raporda, bende ekstradan gözlük olduğu için 01.01 kodu var, diğer iki kod senle aynı 102 78 kodları var.
ehliyet değişim için 2 ay sonraya bakıyorum hala randevu yok :)

evet doğru dedin kodlarımız aynı beni biraz denediler sanırım:) Röntgen çekelim falan birisi diyor sende 4cm kısalık yok diyende dahiliyeci:))) biraz komik İstanbuldasın sanırım malesef randevu sistemi kilit durumda rezillik saçma sapan işleyiş ben çok önce başvurup 24 mayısa aldım. Eğer gitme imkanın varsa yakın illere bakabilirsin onlarda boş var:)))
Mehmetyilmaz

alonemisin başka illere gitmeyi açıkçası korkuyorum yapamazlarsa diye bakalım daha acelesi yok 2019 şubatta yeni araba alma zamanım.

evet baya vakit varmış ben bir gideyim de haber ederim sorun var mı yokmu işin kötüsü sorun olursa bir daha randevu kimbilir ne zamana çıkar:)

alonemisin
ben ehliyetimi aldım,şansıma randevuya bakarken birden boş yer çıktı gittim ve 3 gün içinde ehliyetim geldi sen alabildinmi?

selamlar, benim randevu 24 ündeydi gittim işlem fazla sürmedi 1 haftaya gelir dediler ertesi gün ehliyet geldi nufüs kağıdı beklemede o da gelir:) Şimdi araba bakınmaca kısmına geçtik

iyi sevindim sende işini halletmişsin umarım araba içinde istediğn arabayı almak nasip olur.

teşekkürler araba bakmak baya zorlu bir süreçmiş. Herkes farklı fiyat yok benzin dizel derken bakalım:) Bir tanede karar kılıp alacağım inşallah

Üst Alt