Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birkaç gün çalışsam da issizlik maaşım kesilir mi?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar ben %44 engelli raporu aldim suan calismiyorum issizlik maasi alıyorum ancak emekli olabilmek için bir işyerinde çalışıyor olmam lazım sorum şu bir işyerinde kısa süreli çalışSam bile issizlik odenegim kesilirmi kesildikten sonra işten çıktığım anda tekrardan issizlik maasi alabilirmiyim.Teşekkürler..

Evet kesilir.
Giriş yaptığınız işten de aynı koddan çıkış yapılırsa ve şartlarınız uygunsa tekrar bağlanır.
Ama kendi rızanızla çıkışta işsizlik maaşı bağlanmaz.

Ufukalp

Ufuk bey size bir sorum olacaktı..yeni konu açmadan buradan sorayım.

diyelim işveren beni işten çıkarttı ve 8 ay işsizlik maaşı almaya hak kazandım.başvuruyu yaptım.beş gün sonra bir iş buldum ve orda çalışmaya başladım.iş yeri hoşuma gitmedi ve 6 ay sonra istifa ettim.bundan sonra tekrar daha önce hak ettiğim maaşı almaya devam edebilirmiyim..saygılar.

zamanyolcusu
İşsizlik maaşı ödenmesi için iş akdinin feshinden önceki 120 gün aralıksız çalışılarak prim ödemiş olmak ve son 3 yıl içinde en az 600 gün primi bulunmak gerekmektedir. İşsizlik aylığı ödeme süreleri ise son 3 yıl içindeki prim gün sayısına göre değişir.
son 3 yılda:
600 gün prim varsa -- 180 gün
900 gün prim varsa -- 240 gün
1080 gün prim varsa-- 300 gün işsizlik ödeneği hak edilir.

Sorunuzdaki örneği yukarıdaki bilgiler eşliğinde değerlendirirsek:
300 gün işsizlik ödeneği hak etmişken 5 günlük aradan sonra tekrar işe girip 6 ay çalıştıktan sonra iş akdiniz geshedilirse fesih tarihi itibarıyla yukarıdaki değerlendirme tekrar yapılır. 5 gün ara verdiğinizden 3 yıllık priminiz full olmayacak yani s0n 3 yılda 1080 gün prim gün sayısı şartını yerine getiremediğinizden bir alt kategoriden 240 gün yani 6 aylık işsizlik ödeneği bağlanacaktır.
Ancak mesajınızda işi beğenmeyip istifa etmekten bahsediyorsunuz ki bu durumda anlattıklarım geçersizdir, kendi rızanız ile işi bıraktığınızda işsizlik ödeneği alamazsınız.

tekrar maaş alabilmek için işten çıkarılmak gerekiyor yani.kendim istifa edersem maaş yok.teşekkürler bilgi için.

zamanyolcusu
Evet hem öyle.
Bir de yukarıda 240 günü 6 ay olarak yazmışım, doğrusu elbette 8 ay olacak. :)

Üst Alt