Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birkaç günlük ziyaretimde İstanbul'da toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmak mümkün mü?

sinerji

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bu haftasonu için istanbula gideceğim. Ulaşımdan ücretsiz faydalanmak için sanırım ayrı bir kart çıkartmak gerekiyor. Fakat 2 gün için öyle bir şey yapamam. Başbakanlık engelli kartını göstererek ücretsiz ulaşımdan faydalanabilir miyim?

Yararlanabilirsin diye düşünüyorum, ama size söylerler mutlaka o kartı değiştirmeniz gerekli diye,siz de gerekli açıklamayı yaparsanız sıkıntı olmaz sanırım,ben kartımı yenileyene kadar, o kartımı kullandım sadece bana uyarı da bulundular kartlarınızı değiştirmeniz gerekli bilyorsunuz değil mi diye?.Ben de başvurdum henüz gelmedi, bekliyorum,kart gelene kadar paramı ödeyeceğim dedim,ondan sonra susuyorlar zaten..kullanırsınız ama bu sözlere de hazırlıklı olmanız lazım.:D

Teşekkürler artık biraz demagoji yapıcaz :)

Özel halk ötöbüslerinde sıkıntı yaratsada kırmızı belediyenin otobüslerinde sorun yaşamazsın ben genelde belediyenin olan otobüsleri kulanıyorum hem surat çekmiyorsun hemde özürlü kimlik kartın ielde ücretsiz faydalana biliyorsun.
metro, tranvay ve İDO da durmunu belirt güvenlikçi arkadaşlara özürlü kimlik kartını göster ayrı bir kapıdan geçişin sağlanacaktır.

Bu arada İSTANBUL'a hoşgeldin....

ÖZİDA'nın kartı eskiden geçerliydi... Ama artık okutmalı ücretsiz geçiş kartları verilince geçerli değil diye biliyorum... Vapurda, otobüste, tramvayda dil dökmeye hazırlıklı olun... :)

ikamet gerekiyor yanılmıyosam. sadece gecici istanbulda bulunulduğu için yani istanbulda ikametin olmadığı için kart çıkartamıyorsun.

ben çıkartamamıştım. Güvenlikçi arkadaşlar gerek İDO gerek Tranvay da olsun anlayışlıydılar. çıkarttıktan sonra zaten pek fazla işim olmadı kullanmıyorum yani fazla

Ayyüzlü;
İETT'nin Ücretsiz Seyahat Kartı sadece İstanbul'daki engellileri kapsamıyor.
Tüm Türkiye'deki engellileri kapsadığından ikametgah söz konusu değil...
Bugüne kadar 4-5 kez müracaatım olmuştur, gerek ilk başvuru gerekse değiştirmelerde ikametgah istenmedi...

avni abi şuda bir gerçek ki!! istanbul dışında kullanamıyorsun.
her il de ayrı bir kart veriliyor ben kocaeli ile sınırda olduğum için istanbul İ.E.T.T. ücretsiz kartımı kocaelide kullanamıyorum.
Kocaeli belediyesinden çıkarman gerekiyor.
hangi ile gidersen git o ilin kartı bulunmakta.

Evet o da doğru, her il için ayrı kart çıkarmanız gerek... :)
81 il için 81 adet kartınız olduğunu düşünsenize... :D

ikemetgah istenmiyo raporun fotokobisi kimlik fotokobi o kadar

sorma abi şöyle bir aklıma geldi de düşünüyorum yolumu kaybettim. Abi biz nerdeyiz bolu da bolu kartı nerde ya. 81 tane kartın içinden bolu yu bul filan. :D

Avni Bey; teşekkürler,ikamet istenmiyorsa süpermiş:) 81 ile olmasada herkesin bi gün istanbula yolu düşüyor en azından istanbul kartı edinmek çok avantajlı :)

peki nereye ne evraklarla başvuruluyor,?

raporun aslı ile birlikte nufus cüzdan fotokopisi ile 10 dk. alırsın ve toplam oranın %40 ve üzeri olmak şartı ile
Galata köprüsünün karaköy tarafından git 2. sol yap karşına çıkacaktır.
kolay gelsin

fotoğrafı unuttum ;)

teşekkürler apocan14.

ben de iett çağrı merkezini aradım netten başvurduğunuz da 1 hafta da elinizde oluyormuş.bir çok yerde büroları varmış eğer haydarpaşa da ki şubeleri haydarpaşa garının çaprazındaymış.buda farklı bir altarnatif olsun ilgilenenlere:)

çok saolun artık başbakanlık engelli kartı ile şansımı deneyeceğim her seferinde olmadı para veririm:). para ile tüm otobüslere binebiliyoruz deme. en son 2009 da gitmiştim o zaman oluyordu da.

Üst Alt