Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birkaç hastalığım mevcut. Bu konuda ne yapmam gerekiyor?

Atlantik

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İlk önce 4 yıl önce nöbet geçirdim. yapılan tetkikler sonucunda beyin tümörü çıktı. ameliyat oldum. gradeII oligodenroglioma kötü huylu diye biliyorum.
2. rahatsızlığım 10 yıldır alerjik astım hastasıyım. alerji yaklaşık 14 yıldır var. astım için yaklaşık 3 yıldır devamlı ilaç kullanıyorum.
Son olarakta güvenlik sınavını kazanmıştım. Sağlık raporu için ilk göze girdiğime gözümde sol göz %60 sağ göz %30 görme kaybı olduğunu hastalığında Keratokonus olduğunu söyledi.
3 gündür yeni işe başladım tozdan dolayı ciğerlerde tıkanma var ve yaklaşık 4-5 m öteden gelen birisini tanıyamıyorum.
bu sebelerden dolayı 4-5 yer işyeri oldu değiştirmek zorunda kaldım. Bu durumda engelli statüsünde ne şekilde faydalabilirim?

Vergi indirim belgesi almak için defterdarlığa başvuracaksınız (bkz: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html). Sizi Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine sevk edecekler. Sağlık kurluna gireceksiniz. Hastane raporu defterdarlığa, defterdarlık da Ankara Maliye'ye gönderecek. Maliye raporu inceleyecek, %40 ve üzeri işgücü kaybını onaylarsa, işyerinize vergi indirim hakkı elde ettiğinize dair yazı yollayacak.
Bu yazı erken emeklilik hakkı elde ettiğiniz anlamına da gelecek.
İlk sigortalı olduğunuz tarihe, doğum tarihinize, alacağınız rapordaki orana ve yatırdığınız prim gününe bağlı olarak -zamanı geldiğinde- erken emekli olabileceksiniz.
Ayrıca rapora "xxx işlerde çalıştırılamaz" ibaresi ekletirseniz, ya da hangi koşullarda çalıştırılamayacağınıza dair bir rapor alırsanız, işvereniniz o koşullardaki işleri size vermemekle yükümlü olur.

Peki bu hastalıklardan %40 gibi alma durumum olabilirmi?Yani sizce rapor için koşuşturmaya değermi sormamın amacı şu çünkü hastanelerden yoruldum biraz sadece fikir olarak soruyorum

İnanın bilemiyorum. Ve hastaneye başvurmadan net bilgi almak da mümkün değil bence.

Sağlık raporumu yeni aldım.Gelir Vergisi indirimi hakkında

eski oranım %53 idi süreli idi şimdi %73 sürekli oldu.
Beyin Tümörü ve Epilepsi hastasıyım.

Gelir vergisi indirimi hakkında

Gelir vergisi indirimim benimde malesef %73 ten %57 indi.
Epilepsi beyin tümörü ve göz radyasyon onkolojiden almıştım. Beyin tümörü tekrar nüks olduğu için Beyin Cerrahından oran alamadık. Tekrar ameliyat ve Gamma knife gördüğüm için radyasyon onkoloji epilepsi ve gözden oran aldım.
2011 de başvuru yaptım. En azından 2. dereceden gelir vergisinden faydalanmak istiyorum. Bu durumda ne yapmam gerekiyor.

Defterdarlığa gidip düşürülen orana itiraz edin...

Bu durumda yeniden hakem hastane ve İl sağlık kurulu var sanırım

Yok, önce maliye yüksek sağlık kurulu yeniden değerlendiriecek. Eğer sonuç yine olumusuz olursa ya da onlar yeniden hastaneye sevk ederse, o zaman yeniden hastaneye gitmek durumunda kalırsınız.

Bülent bey çok teşekkür ederim.Yani gözüken burda bir risk var.Bu riski göze alacam.Benim raporda sadece %57 el ile yazmışlar başka hiç bir gerekçe yok.Normalde raporu 1 hafta önce aldım .Bunun için sanırım 6 ay bekleme zamanı yok herhalde .

Bir de sadece fikrinizi almak istiyorum kendim 2 defa grade II malign beyin tümörü ameliyatı oldum. Epilepsi ve ameliyat sonrası sol gözde kayıp oluştu. Acaba düşünceniz nedir başvurayım mı?

Dediğim gibi, sağlık yüksek kurulu yeniden değerlendirecek. O değerlendirme sonuçlanana kadar yeniden hastaneye felan gitmenize gerek yok. Onlar değerlendirsin, yine olumsuz olursa, o zaman bence 6 ay bekleyin, sonra yeniden yeni bir rapor alıp başvurun...

Üst Alt