Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birkaç hastalığım var. Yeni sistemle engelli statüsünde emekli olabilir miyim?

coleman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar Herkeze Mehaba Bir Konuda Fikir Almak İstiyorum Yaşım 43 2004 Ssk Gieişliyim 7005 İş Günüm Mevcut İşsizim İşsizlik Maaşı Aliyorum

Malulen Yada Engelli Raporu ile Emekli Olmam Mümkünmü

Hastalıklatım
Hipotroidi Hastasıyım Raporlu İlaç Kullanıyorum Ve 2 Adet Nodülüm Var

Hipertansiyon Hastasıyım Raporlu İlaç Kullanıyorum

Hipogonodizm Hastasıyım (Testosteron Düşüklüğü) için 1 Senedir Raporlu iğne Kullanıyorum. Doktor 55 Yaşima Kadar Kullanacagimi Söledi En Az

Yakın Gözlüğü Kullaniyorum

Ben Bu Konuda Hiç Bir Bilgiyr Sahip Değilim Heyetemi Girmek Gerekir Bana Yardımcı Olursanız Sevinirim

Son çalıştığınız işyerine bağlı sgk ya gidip engelli emekliliğine başvurup hastaneye sevk yaptırın. Sağlık kuruluna gidip engelli raporuna basvurun. Onlar size soracak neyiniz var diye , sizde takip olduğunuz endokrin , göz , kalp vs. poliklinklerine sevkinizi yapacak , ilgili polikliniklerden randevulari alip gireceksiniz doktorlar biliyor siz rahatsizliklarinizi soyleyip sistemden size bakacaklar ve hastalıklarınıza karşılık olan özür oranlarınız hesaplanıp engelli raporunu çıkartacaksınız. O rapor sgk ya gidecek onlarda size emekli olabilir veya ret verecek. Ret gelirse tekrar itiraz edebiliyorsunuz

Son düzenleme:
@coleman,
Hipotiroidi yuzde 10
hipertansiyon yüzde 10
Hipogonadizm yüzde 20 olsa

Yüzde 35 oluyor bu dediklerinizle ama tam emin değilim doğru teşhisleriniz le en doğru oranları uzman doktorlar verir.
Gözden ne alırsınız orasını hiç bilmiyorum. Ama siz başvurun şansınızı deneyin.

Siz çok geç kalmışsınız zamanında yüzde 40 engelli raporunuz olsaydı ve vergi indirimi alsaydınız 2008 öncesi ssk olduğunuz icin 2024 te emekliydiniz. şimdi yasada değişme durumu var. Değişirse is gücü kaybiniza bakacaklar.

Hocam hiç Bilmiyordum Yeni ögrendim
Bakalim en az yüzde kaç olmalı

@coleman,
Tek hastalıktan en az yüzde 40 olmalı yasa değişirse.. mesela gözden yüzde 40 , mesela endokrinden yüzde 40 , mesela kalpten yüzde 40 gibi . Ayrıcasız gücü kaybi yönetmeliğindeki hastalık listesindeki hastalıklardan olmalı .Yasa değişmese 2008 öncesi ssklilarin yuzde 40 engelli raporu olsa yetiyordu. Sizin şansınız vardı geçen sene engelli raporunuz olsaydı. Sağlık olsun siz işlemlere başlayın bence sgk dan

@reciss,
Hocam ilginize cok twşekkürler
Bir süalım daha var olaki kabul oldum emekli maaşi daha düşükmü oluyor yoksa aynımı

@coleman,
Emekli maaşı olayı ayrı bir konu primlerinizle alakalı, o konuyu tam bilmiyorum. Yıl ve primlerinizle alakalı olduğunu biliyorum sadece.

@reciss,
Çok teşekkür ederim saglıklı günler dilerim

Konuyla alakalı bilgi sahiplerinin cevaplarını bekliyprum

@coleman, Şu an yeni güncellenen tutar ile en düşük emekli maaşı 14.469 TL oldu. Tüm çalışma hayatınız boyunca primleriniz asgari ücretten daha yüksek tutarlarda yatırılmış ise bağlanacak maaş daha yüksek olacaktır.

Teşekkürler ustadım diger konularda bilginiz varsa bilgilendirirseniZ sevinirim

@coleman, Çalışma yılınız ve prim gününüz fazlasıyla var o yönden sıkıntı yok.

Şu sıralarda engelli emekliliği ile ilgili değişiklikler yapılıyor daha netleşmedi.

Gündemi ve forumdaki konuyu takip edin bu yasa kabul edilirse başvuru yapabilirsiniz.

SGK'ya başvuru yapılacak SGK sizi sevk edecek ve rapor aldıracak. Bu raporu SGK sağlık kurulu inceleyecek ve tek hastalıktan en az Hafif Düzey Tanısı %40-49 alırsanız ancak bu şekilde emekli olabilirsiniz.

Teşekkür ederim ilgi ve alakanıza bir kaç gün sonra ilk işim sgk ya gidip sevk açdırmak olacak

Yasa henuz değişmedi elini çabuk tutarsa daha yasa değişecek meclisten çıkacak onaylanacak resmi gazete temiz 20 gün siz şimdi eski sisteme göre gidin bir hastaneye yüzde 40 oran alın gerisi kolay ankara maliyeye gidecek rapor vergi indirimi alacaksiniz

Teşekkür ederim troid hastası oldugumu söledim 2 adet Troid bezi var buda ayrı yüzdemi bilginiz varmı

Tiroidi bilmiyorum.yuzde 10 diye duydum engelli cetveline bakin hersey var orada
Hangi hastaneden alacaksiniz

Araştirma hastanesi koydu bana bu tanılatı aynı hastaneye gitmeyi düşünüyorum

Farmetmez aynı yer olması sart değil
Samarya arastirmami

Güzel oranın bakirkoy semt klinigi var muazzam yer hergu heyet var bekleme yok

Bakalim sanki ben olacak gibimw geliyo
Hakkımızda hayırlısı bu yaş şartı varmı aceba benim hiç bilgim yok

Yas şartı yok

Ancak raporu emekliligi olan kontrol muaynesinde eski sisteme göre devam edecek

Yeni düzenleme çıktı çıkacak. Bu saatten sonra rapor, sonra vergi indirimi sonra da emeklilik başvurusu sürecini tamamlamanız imkansız. Ve maalesef emekli olamayacaksınız. Artık emeklilik için tek bir hastalık/sakatlık nedeni ile SGK Hastalık Listesi'ne göre yeterli tanıyı alabilmek şart. Emeklilik de tanının düzeyine göre belirlenecek.

@fthzr,

Merhaba bende bir soru soracaktım %74 2 yıllık engelli raporum 2hafta önce çıktı 3gun önce ise girdim bugün vergi dairesine başvuru yaptım yasa çıkarsa benim %60 onkolojik sadece bu durumda yasa beni etkiler mi Şubat 15 de emeklilik dilekçesi verecem

Etkilemez raporu almış ve vergi indirimine başvurmuştum olay bitmis

Üst Alt