Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birkaç hastalıkla %57 raporum var. Bu yeni sistemle emekli olamayacak mıyım?!

Konular
1
Reaksiyonlar
2
Herkese merhaba malum yasa değişti benim gibi birçok kişi mağdur oldu ve olmaya devam edecek

ben ortopadik 13 ağır osas 35 boyun fıtığı 6 tıp 2 diyabet 20 toplamda %57 engelliyim ama devlet hastanesi raporu yanlış hazırladığı için yasa çıkmadan emekli olamadım 3 aydır salladılar sonuç itibarıyla emekli olma şansım kalmadı sanırım

40 yaşındayım 4400 günüm var yeni sistemde iş gücü kaybi oranı nasıl hesaplandığı hakkında bilgisi olan varsa lütfen yazsin

Tek hastalıktan oran almakta yetmiyor, çalışma gücüne bakılacak.
Artık raporda oran yazmayacak.engelli emeklilik sgk’nın keyfine kaldı.

En yüksek oran olan hastaligimizdan olacağı ile ilgili bir duyum almıştım çok araştırdım ama iş gücü nasıl hesaplanıyor onu analmadim gün geçtikçe dahada netleşir isallah

En yüksek hastalığınız diye tanım kalmadı hastalıklarınızı çalışma gücü kaybı listesine göre değerlendirilecek ve en az hafif tanıya giren bir hastalığınız olursa emekli olabileceksiniz eger yok ise istediginiz hastalığa sahip olun emekli etmeyecekler produsur artik bu sekilde ilerleyecek

Teşekkürler o videoyu izledim ama ordada birden fazla oranların alt alta toplandığını söyleyince devamını dinlemedim çünkü eski mevcutda formül vardı öyle dendiği gibi oranlar alt alta toplanmiyodu ama yarın SGK ya gidip ogrenicem buradanda tam olarak ne olduğunu paylaşırım

Emekliliği imkansız kılıyorlarsa yani engelliyi mümkün olduğunca çalıştırmak isteniyorsa bunun karşısında engelli istihdamını kontenjanları arttırmaları ve çalışabilmesi için tüm olanaklarla yardımcı olmaları gerekir. Mantıklı olan bu ama bizim ülkede mantık ne gezer.

Kesinlikle insan gibi şartlarda düzgün bir maaşla herkes çalışmak ister işlerine gelince çalışırsın diolar tama iş verin deyince iş yok güzel tespit

Oalmazsınız. Bir şeyi merak ettim. Hastane olayı nedir? Rapor mu alamadınız? Raporu mu geciktirdiler? Vergi indirimi mi alamadıniz? Çalışma süreniz tutuyor muydu?

Şöyle 63 oranında rapor aldım hemen gelir idaresine gittim başvurdum 1 ay kimse aramadı gittim durumu sordum ara karar var dediler hastaneden belge bekliyolar dedi biz halledicem dediler tamam dedim 15 gün daha bekledim ses yok tekrar gittim başka biri siz takip etmeniz lazım dedi hastaneye gittim puanlamada hata yapmışız dedi 20 olan oran yan tarafa 30 geçmiş bende hiç dikkat etmemiştim acele bir şekilde hemen evraklarını vermek için sonrasında raporumu iptal edip yeni rapor hazırlanacağını bununda sağlık müdürlüğünce yapılacağı 15 gün sürer dedi ki sürdü sonrasında kendileri engelli raporunu tekrar çıkardılar 15 gün ben hala urasmadayim anliyacaniz yasa değişti konu bu

2003 girisliyim 4400 günüm var herşey tutuyordu ama yanlış düzenlenen raporun ve biyograsinin kurbanı olduk

Üst Alt