Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birkaç kurumda memurluk yapıp emekli olurken emeklilik ikramiyesi hesabı..?

teasolves

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar

11 yıllık memurum. Son 6 yıldır aynı kamu kurumunda
memur olarak çalışmaktayım. Daha önce başka kurumlarda
da memur olarak çalıştım. 11 yıllık memurum. Malulen emekli
olursam ikramiyeyi son çalıştığım kuruma göre mi alırım ?

Hayır, devlet memurları tek bir kurumda çalışmış gibi tüm çalıştıkları sürenin ikramiyesini alır.

Yani 11 yılın tümü için alacaksınız.

sonuçta ayrılıdığın kurulardan tazminat almadığınız için yasal hakkınuz devam eder

tabi istifa etmeden geçiş yaptı isen muaffakatname ile geçiş yaptı isen birde diğer devlet kurumlarında işci değilsen yanı sosyal güvencen ssk değilde emekli sandığından primin yattı ise

Kurumlardan istifa yoluyla ayrildim. Bazilarinda da sözleşmeli çalıştım.

o zaman olmaz kardeş istifa ettiğinde zaten yasal alacağın dan feragat etmiş olursun sözleşmeli çalıştığında zaten ssk dan primin yattığı için emekli sandığına ait prim ödemesi, olmadığı için alamazsın.

Müvekkilin emekli sandığına bağlı olarak çalıştığı 03.20.1977—30.12.1987 sürelerine ait emekli ikramiyesinin ödenmesini engelleyen yasa hükmü olan 5434 sayılı kanunun 89.maddesinde düzenleme yapan 5997 sayılı Bazı Kanunlarda ve 190 sayılı Kanun Hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanunun 14. maddesinde yer alan ‘’son defa bu kanun veya 5510 sayılı kanunun geçici 4.maddesi hükümlerinin uygulanmasını gerektiren görevlerde çalışmakta iken emekliye ayrılan ve’’ ibaresi Anayasa Mahkemesi Tarafından 12.05.2011 tarihinde iptal edilmiş ve bu iptal hükmü 09.07.2011 günü 27989 sayılı resmi gazetede, Esas Sayısı: 2010/81 Karar Sayısı: 2011/78 sayılı kararı ile yayımlanmıştır.

sözleşmeli çalıştığın dönemler hariç daha önceki dönemlerde memeuriyette geçen günlerin ikramiyesinin verilmemesi durumunda yukarıda belitilen anayasa mahk. kararını belirtilerek idare davası açarsan alabilme şansın var yoksa vermezler.
sen bekle vermezlerse bu şekilde kararı gerekçe gösterek idare mah. dava açabilirisn

Emeklilik için hizmet birleştirme

Merhaba

ben ssk 4-a ve emekli sandığı 4-c de değişik yerlerde çalıştım. Bu hafta mamlulen emekliliğim gündeme geldi. Belgelerimi sağlık kuruluna göndermişler. Ama hizmet birleştirmeyi unutmuşlar. Ben söyleyince ssk da çalıştığım yerleri buldular sgm lere yazı yazacaklarını söylediler. Şİmdiki çalışma şeklim emekli sandğı 4-c . Daha önce 4-c li olarak bir kurumda daha çalışmıştım. O kurum hakkında bişey söylemediler. Acaba kapsamım şimdi 4-c olduğu için eski 4-c leri birleştirmeye gerek yok mu ?

Üst Alt