Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Birkaç rahatsızlığım var. Malulen emekliliğe başvurdum. Süreç nasıl ilerler?

krcyvz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba İyi Akşamlar
Saygı Değer Arkadaşlar Sizlerden bir istirhamım olucak bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa Sevinirim.
Öncelikle Herkese Rabbim Kolaylık Sabır versin kimseyi makül durumda bırakmasın.
Ben de malülen emeklilik için başvuruda bulundum 15 gün önce sgk dan sevk edildim hastanede rapor işlemlerini bitirdim
rahatsızlık tanıları konuldu heyete girdim çıktım. Ve bugun bir nüshasını aldım raporumun bir nüshası da sgk gönderilip orda kurulun raporu inceleyip karar verilip malülen emeklilik belli olucak tabi onların verdikleri puanlama ne olur bilmiyorum.

Rahatsızlık tanılarıma göre
Dahiliye :kr karaciğer hst portal ht yazıyor
Genel Cerrah :Karaciğer S? Görüşü önerilir
Kulak boğaz Burun: Sol 30/28 db işitme kaybı Sol Kulak 98/68db kronik süpüratif otit mevcut .ileri derecede işitme kaybı

Bu duruma göre rahatsızlıklarımda tanı olarak bunlar var.
Malülen emekli hakkı kazanma şansım varmı

şimdiden verceğiniz cvblar için tşk ederim.

krcyvz

Maluliyet cetveli'Ne göre malul sayılmanız mümkün değil.

Sakatlık oranı cetveli'ne göre alacağınız rapora istinaden erken Yaşlılık emekliliği olabilir. Onun şartlarını belirlemek için şu bilgiler gerekli:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Doğum Tarihi
25/06/1986
İlk İşe Giriş Tarihi
04.01.2006

3860 (10 yıl 8 ay 22 gün)

Vergi indirim için rapora başvurmadım eğer olmasa dediğiniz gibi rapor alıp tekrardan vergi indirimine başvuru yapcam

krcyvz

Alacağınız vergi indirim hakkına istinaden erken Yaşlılık emekliliği için şu tabloya tabi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

BeLirtmiş oldum rahatsızlıklardan rapor oranım ne Olur..

OturanBoğa

Sizden bir istirdamım olucak yardımcı olurmusunuz.
Rahatsızlık tanılarıma göre
Dahiliye :kr karaciğer hst portal ht yazıyor
Genel Cerrah :Karaciğer S? Görüşü önerilir
Kulak boğaz Burun: Sol

sağ 30/28 db işitme kaybı Sol Kulak 98/68db kronik süpüratif otit mevcut .ileri derecede işitme kaybı

Bu tanılara göre yüzde kaç rapor çıkar
maluliyetten dediğiniz gibi sonuç çıkmadı boşuna ona başvurmuşum şimdide vergi indirimi ile erken emeklilik statüsüne başvurcam sizden görüş ve yardımınızı bekliyorum tşkler şimdiden..

merhaba

20.02.2019 tarihli resmi gazete den oranlara bakabilirsiniz.Erişkinler için engel oranları orada yazıyor.

merhaba scorp06

benim öğrenmek istedim konu işitmeden kaç oran alırım

Üst Alt