Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bitimine 5 ay kalan rapor evde bakım maaşı için kullanılabilir mi?

h_aygun

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar çocuğun küçük olması nedeniyle 1 yasında iken bakım aylığı almak için heyet raporu aldık. Heyet raporunda neleri kapsayacak bilmiyorduk fizik tedavi vs. Cocuk icin büyük sehire geldik yaklaşık 6 ay sonra hastanede tedavi vs fizik tedavi olabilir dediler. Yeniden rapor aldık fiziğede gidiyor.
İlk alınan rapor bitti aradılar rapor alın dediler. 2. raporu aldığımız hastanede rapor için müracat yaptık tüm hekimleri gezdik. muayene evraklarını kurula teslim ederken aynı hastaneden aldıgımız raporuda verdim ve sürenin bitmediğini soylediler. yaklaşık 5 ay sonra kurula gireceksiniz ondan sonra raporu alacaksınız dediler.
2. rapor 5 ay sonra bitiyor. Bu 2. raporu shcek versek bir sıkıntı olur mu. veya kabul ederlermi.
Aksi halde 5 ay bakım ücreti alamayacagız.. Her iki raporda ağır özürlü evet işaretli..

bence 5 ay süre kalan raporla başvurun.maaş bağlanması 5 ay sürmez en çok 2 ay sürse enazından 3 aylık maaş almış olursunuz.en azından dneyin taş atıp kolunuz yorulmayacak.olursa olur olmazsa zaten yok zaten yoktu dersiniz.

süre bitiminde rapor istediklerinde alabilirseniz süreli değil süresiz rapor almaya bakın yoksa süre bittikçe habire rapor almayla uğraşırsınız.

yok zaten alıyoruz Ağustos ayını aldık eylül ayına gelince raporu bitti. Eylül ayının 5 ine kadar raporu ibraz edersek maaş devam edecek. Çocuğun yaşı küçük olduğundan süreli rapor vermezler belki düzelme ihtimali olur diye. İlgin için teşekkür ederim..

ilk kez alacak olanlarda başvuru tarihinden değil bağlandığı günden geçerli olur( 3.ayda başvurup 7.ayda bağlanırsa 7. aydan itibaren alır)

sizin maaştan dolayı maddi kaybınız olmaz tek kaybınız raporunuzun işleme girene kadar geçen sürede maaşı alamamanız olur .o aradakini de birikmiş olarak alırsınız.

Araya bayram girmeden biran önce hastaneden randevu alıp rapor çıkarmaya bakın yoksa rapor almanız gecikir(bayram tatili 9 gün normalde 15 günde alabileceğiniz rapor 1ay’ı bulur) hatta bugün arayın heyet günü normalde Çarşamba. durumunuzu anlatın. bakarsınız bu 2 gün sonrası çarşambaya çağrılırsınız.giderken mutlaka önceki raporları da götürüp dr lara o raporları verın çok faydası oluyor

mka kardeş raporu bugun verdim bu ay yatmayacak bir dahaki ay iki maas birden yatıracaklar. 5 ay sonra rapor cıkaracagız sorun olmadı.. mavi ile yazdıgını zaten yaptık heyet doktorları gezdik. ikinci raporuda ordan aldık. raporun tarihi bitince heyete girecegiz.. yani 5 ay sonra rapor ustune rapor olmaz. Bu olayda anladığım bir rapor çıkarırken hen bakım ücreti, eğitim vs gibi talepler tek bir raporda hepsi oluyor.

h_aygun

çok güzel sevindirici bir haber.problemsiz bir hayat temenni ediyorum

Üst Alt