Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Bizimle yaşayan dedem adına araba almamız mümkün mü?

Osmanakkus

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar iyi günler dilerim . Sorum şu olacak . Dedem malum yaşlandı , kısmî felç geçirdi . Sol bacağını sürükleyerek yürüyor aynı zamanda sol el his kaybı var 01.01.1947 doğumlu . Gidip heyet raporu alsak onun üzerinden araba alsak arabayı ben kullanabilir miyim ? Durumu açıklamam gerekirse Dedemin akli dengesi de çok yerinde değil doğrusu yani alıp başını 40 yıldır görmediği akrabasının evini hatırlayıp gitmeye kalkabilir . Babannemle de ayrılar ve bizimle yaşıyor Dedem . Yani araba kullanamaz ama onu bi yerlere götürmek getirmek için böyle bişey düşündük . Arabayı benim kullanabilmem için nasıl bi yol izlemek gerekir bilgim sıfır . Ön yargılı olmadan açıklama yapabilirseniz çok çok sevinirim

araba almanız için %90 ve üstü engelli raporu cıkarmanız gerek aracı siz dağil 3 derece yakınlarınızda kullana bilir bildiğim kadarıyla aklı dengesi yerinde olmayanlar için mahkeme kararı gerekli bana göre yapacağiniz raporu cıkartın bayiile görüşün gerekenleri bayi size söyler

Akli dengesiyle ilgili herhangi bir rapor çıkarmak istemiyoruz biz . Ben torun olarak zaten 2.derece akrabası oluyorum . Birinci derece anne baba çocuklar , 2.derece akraba dede ,nine ,kardeş , 3. Derece akraba ise amca hala teyze dayı oluyor .

%90 üzeri engelli raporu alırsanız ötv.siz araç alabilirsiniz. Ruhsat dedeniz adına çıkar, akrabalar kullanır.

Osmanakkus
Dedenizin üzerine ÖTV muafiyeti ile araç alabilmek için en az %90 ve üzeri raporunuz olması gerekiyor.
Bunun da bir ayağını sürükleyerek yürümek ve bir kolunda hafif güç kaybı olmasıyla mümkün olacağını sanmıyorum.
Olağan yaşlılık halleri için zaten oran verilmez.
Ayrıca yukarıda yazılanların aksine %90 ve üzeri raporla alınmış aracı akrabalar değil herkes kullanabilir.
Aracın 5 yılı dolmadan dedeniz vefat ederse araç tüm mirasçılara kalır, parasını ben verdim diyemezsiniz.
Zaten anlattığınız durumda %90 ve üzeri rapor alabileceğinizi ben sanmıyorum.

Üst Alt