Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

BMW'nin 3 silindirli 1.6 dizel motorları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Konular
44
Reaksiyonlar
11
Hafta sonu BMW 2.16D'yi inceleme fırsatı buldum. Araç güzel, içi geniş ve ferah. Yakıt ve performans verileri de kasasına göre gayet iyi. Fakat aklıma takılan araçta 3 silindirli dizel bir motor kullanılmış. 3 silindirli dizeli VW Polo'dan biliyorum. Aşırı derecede gürültülü çalışıyordu. 2.16'yı netten izlediğim videolarda gürültülü çalışması ile alakalı hiç yorum duymadım. Kullanan veya tecrübe eden arkadaşlar var mıdır acaba?
ikincisi araçta DKG çift kavrama şanzıman var. Bu şanzıman başımı ağrıtır mı? Önceki makyajsız kasada 6 ileri tork konvertörlü şanzıman kullanılıyordu. Makyajlı kasada 7 ileri çift kavramaya geçilmiş. Ne düşünüyorsunuz arkadaşlar sizce alınır mı?

BMW'nin dışarıdan aldığı bir motor yok. Bütün motorları kendi üretimidir.

bmw bu :eek:
en baz bmw bile fransız araçlarından yeğdir bence...

Mercedes yada audi ye baktınız mı, neden bu araç

mutineer901

Audi q2 a3 modellerini veriyorlardı. Mercedesde a kasalar bakılabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Audi Q2'nin bagajı malesef çok küçük. Tekerlekli sandalye kullandığımdan bagaj hacmi büyük araç bakıyorum. B180 mantıklı olabilir ama yeni kasasında onun da bagaj hacmini düşürmüşler.

3 silindirli motorlar teoride ekonomik gibi görünse de , malesefki teoriden öteye gidemiyorlar .yakıt tüketimi ortalama 5 civarında geziyor .. kuşadası içinde yaz dönemi yoğun trafikti 6 , 7 litre civarında dolanıyor .. soğuk havalarda motor sanki yerinden fırlayacakmış gibi çalışması sürücüde endişe yaratıyor .

bizler gibi uzun vaadeli araç kullanıcıları için pek mantıklı değil bence .

İnternetten testleri inceleyin öyle fikir sahibi anca olursunuz, yoksa 3 silindir çöp vs demek saçmalık bence.

Koca BMW bunları test etmeden mi üretimini yapıyor yada satışa sunuyor. Bildiğim kadarıyla da aynı motorun benzinliside var.

BMW yeni modellerinde, önden çekişli araçlarında çift kavramaları şanzıman kullanıyor artık.

Çift kavrama her zaman bi risktir özellikle türkiye koşulları için ama eskisi gibi çok sorun çıkarmıyor diye biliyorum.

@Mami Juniordikkatinizi çeker ise çöp cümlesini kullanmadım .. bir metanın çöp olup olmadığı yetisine ve bilgisine sahip değilim daha önce kullanmış olduğum aracımı baz alarak yorumladım ... Tecrübe Deneyim İle Sabittir.

@mutineer901daha önce mitsubishi colt yarı otomatik kullandım mercedes firmasının üretmiş olduğu 3 silindirli 1.5 cc motor yarı otomatik şanzıman kombinasyonu mevcut idi aynı konbinasyonu üretici markanın kendisi mini ve bmw firmaları kullanmış.
ancak görseldeki aracın olan 2.16 modelinde yarıotomatik 7 ileri çift kavrama şanzıman kullanılmış bu aracın vites geçişlerini hissettirmeyecek konforlu bir sürüs sağlayacaktır.
bahse konu motor ve şanzıman birlikteliğinin şu an için wolksvagen şemsiyesi altında üretilen polo seat ibiza toledo . skoda rapid marka modellerinde görebilir ve hatta deneyimleyebilirsiniz ..

söylediğim gibi bu tür araçlar uzun vaade kullanıcıları ve 5 yıl sonra satar kar ederim düşüncesine sahip arkadaşları üzer . çünki bizim ülkemizde oturmuş bir düşünce var, malesefki bu araçlar bu düşünceler için aykırı geliyor ürkütüyor 2. el alıcılarını.

Son düzenleme:
black bishop

Senin için o ibareyi kullanmadım hocam, genel itibariyle herşeye ön yargıllı yaklaşılıyor o bakımdan dedim =))

3 silindire takılma arkadaşım bmw 3 kasada bile kullanıyorlar. 5 sene sonra sattığın zaman bmw para ediyor. Aynı fiyatlı reno bide bmw arasında kalmıştım gittim reno aldım pişmanım bmw almadığıma, ikinci elleri çok uçuk, birde benzinli.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt