Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbreğim alındı, uyku apnesi ve tansiyon hastasıyım. Malülen emekli olabilir miyim?

Durmuş yetkin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar...benim
3 evre böbrek tümöründen böbrek alındı. 1 yıl tedavi gördüm 8 yıl geçti.

Ağır uyku abnesi var.

Klas 2 tansiyon var.
Malulen emekli olabilirmiyim?

Onkoloji. 40
Uyku 35
Tansiyon 20
Nefroloji 15
G cerrah 10 bu şartlarda emekli olamam doğrumu malulen

Durmuş yetkin

Malulen olamazsınız.

%40 ve üzeri rapora istinaden erken Yaşlılık emekliliği için şu bilgiler önemli:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Yüzde 73 engelli vergi indirim var.
Yalnız 600 gün eksik. Maluliyete başvurdum.

Benim uyku apne ahi 87.5 ağır 14 bar kullanıyorum.

Merhaba arkadaşlar.malulen emeklilikte bazıları diyorki tek hastalıktan yüzde altmış olması gerekiyor.
Ama SSK malulen emeklilik istatistiklerinde yüzde 22.7 en çok çoklu hastalıklardan malulen olunmuş.
Yani bu demekki tek hastalık değil 60 mış olunca toplam emekli olunur diye düşünüyorum

Sayın Bülent abim böbrek mefrektomi olan tek böbreğin alınan ve tedavi gören aradan 10 yıl geçen biri sağlık kurulundan rapor oranı nedir. Saygılar @OturanBoğa

Maalesef benimde aynı 4000 gün var. Giriş 1994 yüzde 75 engel var.. vergi indirimi alınmış... ancak Bağkur diyorki 3960 günden emeklilik yok diyor. Nereye nasıl başvuracağımızı bilmiyoruz... ama 5510 28 madde olursun diyor... yalnız bizim hastalık çoklu

Durmuş yetkin

Bağkur ise 5510 28'e göre eerken Yaşlılık emeklisi olursunuz. Bunun şartlarını da sağlamışsınız zaten. Bağkur'a rapora istinaden erken emeklilik için başvuracaksınız. Onlar -yanlış olarak- sizi malulen emeklilik için sevk edecekler, rapor alacaksınız ve size "durumunuz maluliyeti gerektirmiyor, onun için malulen emekli olamazsınız" diyecekler, bunun üzerine siz de Alllah belanızı versin, ben de biliyorum malul olmayacağımı, "başvurumun 5510 28'e göre erken Yaşlılık emekliliği statüsünde işleme konmasını arz ederim" diyeceksiniz. Onlar da sizi emekli edecekler.

bagkur.PNG

Not: Sizden yeniden rapor istenmez. Maluliyeti reddettikleri rapora istinaden işlem yaparlar.

Bu yazdıklarım %100 nettir. Aksini söyleyen memur varsa onun şefine çıkın. O da bilmiyorsa müdüre. O da ayak direrse CİMER başta olmak üzere her yere şikayette bulunun

Üst Alt