Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbreğimde protein kaçağı var, sanrısal bozukluk ve unipolar depresyon hastasıyım..?

mfatihtufan

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba
2 yıldır Böbreklerimde protein kaçağı var ömür boyu potasyum ilacı kullanıyorum ve çok zor yürüyorum banyoya bile gidemiyorum,ömür boyu bu şekilde gidecekmiş,
ayrıca 2,5 yıldır sanrısal bozukluk ve unipolar depresyon tedavisi görüyorum psikiyatrı ılaçlarınıda ömür boyu kullanacakmısım,kullanmazsam psikiyatrı hastalıgım tekrarlarmıs
hipertansıyonda var
protein kaçağı kaslara zarar vermıs kaslarda gucsuzluk var sokaga cıkıp yuruyemıyorum

ben heyete başvursam % kaç engel raporu alabılırım acil yardımcı alabılır mısınız

Hastalıklarınız için sakatlık oranı cetvelinden alınabilecek oranlar;

Nefroloji;
Nonnefrotik proteinüri ile seyreden nefropatiler (6 ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, kreatinin normal):% 40
Nefrotik sendrom 6 ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, (kreatinin normal):% 60

Diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik Böbrek Yetmezliği;
a) Kreatinin Klerensi 50-65 ml/dakika:% 20
b) Kreatinin Klerensi 40-49 ml/dakika:% 40
c) Kreatinin Klerensi 25-39 ml/dakika:% 60

Diyaliz tedavisi gerektiren Kronik Böbrek Yetmezliği:% 90
Renal Transplant (Böbrek Nakli İçin):% 70

Sanrısal bozukluklar (paranoya, paranoid psikoz, parafreni tanılarını içerir)

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedaviyle çalışma olanağı veren:% 40
3-Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen:% 70

Manik nöbet, bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon:
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

Not: Bu hastalıktan raporunuza oran eklenirse, raporunuz 1 yıl süreli olur.

Hipertansiyon:

Klas 1:
Anti hipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler:% 10

Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa:% 20
a) Proteinüri
b) Hipertansif serebrovasküler hastalık
d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
e) Sol ventrikül hipertrofisi

Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa:% 50
a) Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)
b) Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi %50 olması)
c) Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
d) Sol ventrikül hipertrofisi
e) Hipertansif retinopati (evre 3-4)

Gunaydın

Not:
Bu hastalıktan raporunuza oran eklenirse, raporunuz 1 yıl süreli olur.

yazmıssınız ama bende omur boyu kullanacagım pskıyatrı ılacları var ve bobreklerımdede hıcbırsekılde duzelme olmayacakmıs proteın kaçagı var buda gucsuzluge yurume kalkmama engel oluyor raporum sureklı olmaz mı
bırde

Nefroloji;
Nonnefrotik proteinüri ile seyreden nefropatiler (6 ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, kreatinin normal):% 40

Nefrotik sendrom 6 ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, (kreatinin normal):% 60
bunu nasıl anlayacagım 2 sene gecmesıne ragmen hıcbır duzelme yok hala potasyum ılacları kullanıyorum ve boylece devam edecekmıs

Sanrısal bozukluk için süre sınırı konulmaz..Unipolar Depresyon için mutlaka 1 yıl süre sınırı konulur raporunuza.. Protein kaçağı konusunda yüzde kaç oran verilir size bilemiyorum. Alınabilecek en az oranlarla tahmini bir hesaplama yapabiliriz..

Protein kaçağı için % 40 verilmiş olsa, sanrısal bozukluktan % 40, Unipolar Depresyondan % 40, tansiyon için genellikle % 10 verilir: 40+40+40+10=% 81

Bu arada protein kaçağı içinde süre sınırlı rapor düzenlenebilir size.. Sonucu alınca lütfen burayada yazın..

Nefrotik sendrom Böbreklerdeki Protein kaçağına verilecek olan rapor süreli mi oluyor

Nonnefrotik proteinüri ile seyreden nefropatiler (6 (altı) ay tedaviye rağmen cevap vermeyen,
kreatinin normal) 40
Nefrotik sendrom 6 (altı) ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, (kreatinin normal) 60

Perşembe gunune 24 saatlik idrar tahlılı goturecegım

24 saatlik idrarda protein geçen ay 0,486-, 2 ay once 0,548

2 yıldır tedavı goruyorum uludag unıversıtesı tıp fakultesı doktorları boyle gıdecegımı soyluyor duzelme yokmus her gun potasyum ılacı kullanıyorum

perşembe verecegım tahlılde boyle bır tahlıl sonucu çıkarsa ne kadarlık oran alabılırım bırde alacagım rapor sureklı mı

Ben simdi rapor alacagim sureli mi olacak

Bugun heyete girdim Psikiyatri %40 sanrisal bozukluk %40 makor yineliyoci depresyon yazdi Ve dediki nefroloji surekli yazarsa bende heyette surekli yazacagjm İsitme kaybina %45 aldim Goze %18 verdiler Nefrolojiye gittim 24 saatlik idrar tahlili istedi potasyum ilaci kullandigimi biliyor bu ilaci birakirsan mahfilirsun surekli kullanacaksin dedi eger protein yuksek cikarsa %60 verecem dedi Yani nefroloji surekli vermiyor mu

Protein kaçağı için süre sınırının konulup konulmayacağını kesinkes bilemeyiz zaten, bir ihtimal sadece.. Sakatlık oranı cetvelinde protein kaçağı için süreli rapor düzenlemesi gerektiğine dair bir madde yok.. Doktorunuzun insiyatifinde demekki.. Raporunuzun süreli olma ihtimaline karşı hazırlıklı olun diye ekledim "süreli olabilir" bilgisini.. Çünkü depresyondan oran eklenince 1 yıl süre sınırı konuluyor. Artı protein kaçağından rapor alan bir çok kişiye süre sınırlı rapor düzenleniyor..

Sizin rapor sonucunuz nasıl çıkacak ben de merak ediyorum şuanda.. Sonucu alınca bizimle paylaşın lütfen..

Psikyatri doktoru raporu yazarken sordum sureli mi olacak diye Oda eger nefroloji doktoru surekli yazarsa bende yazacagim heyette belirtin ama hatirlatin dedi Yani surekli cikma ihtimali var mi yineleyici depresyon yazmasina ragmen surekli diye cikabilir mi

Valla benim bildiklerime göre size 1 veya 2 yıl süreli rapor verilir. Ama anlattıklarınıza göre doktorların size bir yardımı olacak.. Onun için kestiremiyorum şuan sizin durumunuz ne olur..

Doktorlarin oyle bir insiyatifi var miki Yani surekli ya da sureksiz demesi onun elinde mi

Psikiyatri doktorunuz size "Nefroloji sürekli derse, ben de süre sınırı koymam" diyorsa bir insiyatifleri var demekki.. Haa bu işi kitabına göre yapacaklarsa, sakatlık oranı cetveline göre, depresyonun eklendiği rapora 1 yıl süre sınırı koymak zorundalar.. Çünkü bu madde açıkca yazıyor cetvelde..

Siz, raporu ilk defa mı alacaksınız? Birde sizi kontrol eden doktorlar daha önceden tedavi olduğunuz doktorlar mı? Belki diyorum durumunuzu bildikleri için işi yokuşa sürmemek adına size yardımcı olmak istiyorlardır..

Raporu ilk defa cikartacagim Psikiyatri doktorum 2,5 yildir beni taniyor Raporun %90 olmasini istedim oda yardimci olacagini soylemisti Nefroloji doktoru surekli yazarsa bende yazacagim dedi Yarin cikartacagim raporu Psikiyatri doktoru heyettede belirtin surekli olmasi gerektigini dedi Yani surekli cikma ihtimali var mi

Üst Alt