merhaba ilgili mevzuat asagıdaki gibi,
benim yorumlarıda yanlarına yazdım. siz ne dersiniz?
Madde 53 – (Değişik: 7/1/2002-2002/3627 K.)
A) Genel beden ve böbrek fonksiyonlarını bozmayan :
1. Böbrek, pelvis renalis, üreter ve mesanenin şekil bozuklukları, iyi huylu tümörleri, konjenital anomalileri, nedeni bilinmeyen izole mikroskobik hematüriler. böbrekte büyüme var. şekil bozukluğu yani. ama bu maddede taştan bahsetmiyor. büyüme taşa baglı gelişmiş.
2. Komplikasyon yapmamış böbrek, üreter, mesane taşları ve ameliyatlıları, nüks eden taşları. bendeki taşlar komplikasyon yapmış ve börek büyümesi oluşmuş. bu maddeye uymuyor.
B) 1. Fonksiyon bozukluğu yapmış tek taraflı, komplikasyon yapmış iki taraflı böbrek ve üreter şekil bozuklukları, nüks eden taşları, mesane hastalıkları, sekelleri, bunların anomalileri ve ameliyatlıları.
benim böbrekte fonskiyon bozuklugu yok. sadece sol böbrek geç süzüyor o kadar. ama komplikasyon yapmış tek taraflı böbrek var.
D) 2. Kişinin çalışma gücünü azaltan ve ileri derecede fonksiyon bozukluğu yapmış bir ya da iki taraflı böbrek, üreter ve mesanenin anomalileri, hastalıkları, sekelleri, ameliyatları, nükseden böbrek taşları.
bu maddede nükseden böbrek taşları ayrı bir hastalıkmıdır? yoksa sadece nükseden böbrek taşlarımıdır? bilmiyorum.