Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbreğimi aldırdım. Bu durumu evde bakım hizmeti aldığım yere bildirmeli miyim?

ekrem299

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
selam ben %69 sürekli ve agır özürlü rapora sahibim rapor alırken beyin ameliyatı ve sol böbregimde nefrostomi takılı idi şimdi 1 hafta önce böbregimi aldılar bunu bildirmelimiyim saygılar?

Eğer sağlık durumunuzda bir iyileşme söz konusu olmuşsa ve bu durumda bakıma muhtaçlık kriterlerine gore uygun değilseniz, evet bildirin.
Bakıma muhtaçlık kriterleri için inceleyin şurayı:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

Tabi yukarıdaki yazdıklarım haricinde şu sorularıma cevap verin ve bu cevabınıza göre bildirim yapıp yapmayacagınızı belirleyelim:

sadece böbrek hastalıgınız yoktu di mi?
Başka rahatsızlıgınız da var mıydı peki?
Böbreğiniizn alınması sebebiyle bir iyileşme oldu mu durumunuzda? bakıma muhtaçlıktan çıktınız mı?

hayır ben esas beeyin kanseriyim ameliyatla tamamını alınamadı bu yüzden vücut fonksiyonlarım bozuldu böbrek kanser tedavisi sırasında kullandıgım ilaçlar neticesinde meydana gelen bi hastalıktı.bir böbreğim alındı fakat ikincisini nası koruyacagım bilmiyorum rapor aldıgım esnada beyinden zaten tedavi yok böbrekte karın boşluguna sızıntı yapıyordu%69 agır ve sürekli raporum var teşekkürler şimdiden kalem hanım

Ekrem, bu durumda bildirimde bulunmana gerek yok. Bakıma muhtaçlık kriterlerinizde değişme yok. Aksine mevcut hastalığınız dolayısıyla bir böbrek sorunu yaşamış ve böbreğinizin birini kaybetmişsiniz.

Bu açıdan bildirmeniz gerekn bir durumunuz yok.

Ancak bir başkasının bakımına ihtiyaç duymayacak şiekilde bir iyileşme söz konusu olursa, ağır özürlü olmayan bir rapor ya da % 50 altında bir rapor alırsanız bildirmeniz gerekirdi. Şimdi böyle bir sorun yok rahat olun.
...
Geçmiş olsun...

allah razı olsun melek abla benim asil sorunum beyin kanseri onada çare bulunamadı beyincik te oldugu için haretlerim yavaş direncim yok ve dengem bozuk bastosuz kısa mesafe yürüyebiliyom ama rapor alırken vücudumda torba vardı şimdi böbrek gitti torbada gitti allaha emenet olun

Üst Alt