Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek ameliyatı oldum. Askerlikten muaf olur muyum?

cmdz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Sağ böbreğimdeki kötü huylu tümör nedeniyle ameliyat oldum. Tümör + böbreğimin 4'te 1'i alındı. Doktorumun verdiği bilgiye göre böbrek fonksiyonlarında bir kayıp yok ve çok şükür kötü huylu tümör çok güzel şekilde temizlenmiş. Herhangi bir ilaç kullanmıyorum, tedavi olmuyorum.. Çok şükür ki sadece 3 ayda 1 kontrole gidiyorum..

Bu durumda askerlikten muaf olur muyum sizce?

Şimdiden bilgi veren arkadaşlara teşekkürler..

Maşallahın var, bu durumda seni askere alırlar, git aslanlar gibi vatanı görevini yap...

Cevap için teşekkürler..

TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği
nde şöyle bir şey buldum; (6. maddeye göre muaf olmam gerek miyor mu?)

[SIZE=2]
ÜROGENİTAL ORGAN HASTALIKLARI​
[/SIZE]

A DİLİMİ = ASKERLİĞE ELVERİŞLİ (BU BÖLÜM SADECE ER VE ERBAŞLAR İÇİN GEÇERLİDİR)
B VE D DİLİMLERİ = ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR.

D DİLİMİ)

1. İstirahat ve tedavi ile iyileşmeyen, laboratuvar bulguları ile saptanmış üriner sistem tüberkülozu.

2. Komplikasyon yapmış ya da böbrek fonksiyonlarında bozukluk yapmış bir ya da iki taraflı böbrek, üreter ve mesane anomalileri, hastalıkları, sekelleri, nükseden böbrek taşları ve ameliyatlıları.

3. Üretero-kütanestomi ve üretero-anterestomi ameliyatlıları. (Böbrek, mesane ameliyatları)

4. Tıbbi ve cerrahi tedaviden yararlanmamış üriner sistem fistülleri. (Böbrek, mesane damarlarında meydana gelen yırtıklar)

5. (Değişik: 4/5/1993-93/4398 K.) Bir böbreğin çıkarılması ya da fonksiyon bakımından yok hükmünde olması (Bu fıkra, Hv.K.K.lığı uçucuları için, Yönetmeliğin 70. maddesinin periyodik kontrol ile ilgili bölümünün (A) bendinin (d) alt bendine göre uygulanır).

6. Üriner sistem kötü huylu tümörleri.
Bu fıkra subay ve astsubaylara bu yönetmeliğin V. Bölüm, 31. Madde, 3 fıkrasına göre uygulanır.

er demiyo yanlız subay ve astsubay diyo sen hastaneden sana verilen bilgilerle şubeye git onlar sana detaylı bilgi verirler

Yalnız subay ve astsubay dediği A dilimi için sanki...

Daha önce benim durumuma benzer durumla karşılaşan ya da
TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği'ni (özellikle 6. maddeyi) benim için yorumlayabilecek başka kimse var mı arkadaşlar?

Muaf oldum arkadaşlar.
Aynı durumda olan arkadaşların bilgisine..

Gözünüz aydın bu durumda gidip askerlik yapman çok saçma olurdu zaten Geçmiş olsun....

Hayırlı olsun :)

Güncel bilgi için de çok çok teşekkürler

Üst Alt