Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek ameliyatı oldum, bir böbreğim %50 çalışıyor. Askerlikten muaf olur muyum?

tuncay88

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar,
Bir konuda bilgi yorumlarınıza ihtiyacım var. 2004 senesinde böbrek genişlemesinden ötürü ameliyat oldum. Genişleme durduruldu ve idrar kanalım genişletildi. Fakat böbreğimin biri normalken ameliyat olan P çalışıyor. Yarım çalıştığından zaman zaman taş ve kum oluşumu da oluyor. İlk zamanlar 3 ayda bir olan kontrollerim önce 6 daha sonra yılda bir şeklinde devam etti. Çekilmiş her türlü filmim var. Acaba askerlikten muaf olur muyum? Bir sorum da gata sevki için askerlik dönemimden 1-2 ay önce gataya sevk isteyip kontrol işlemlerini başlatmam mümkün mü ve bu muaflıl için faydalı olur mu?
Yorumlarınızı ilgiyle beklemekteyim.

Herhangi bir filmin olması gatadakı işlemlerın ıcın bırsey ıfade etmiyor sana tek yararı olan ışlemlerın kısa olur dırek tanı koyulur ve aynı filmden bir daha istenir kan ıdrar tahlili ultrason rotgen ilaçlı film gerek kalmaz tek film isterler.Suybene gideceksin onlar aıle hekımıne gönderiyor sonra subeye gidiyorsun onlarda gataya gondreiyor ışlemler başlıyor.Benımde dogustan bır bobrek %2,6 buyuklugunde işlevi yok bndende bir film istediler eskı filmleri gösterdım tanınıısmı atrofık böbrek fılmden sonra hersey acıklıga kavusacak ama gatadakı işlemler uzun suruyor sorucu gunler haftalar belki aylar senı bekliyor bnce bırazn once baslamalısın işlemlere bn 22 yasındayım geç başladım dıye kndıme kızıyorum arada:)

muaf olayına gelince onu yazmayı unuttum %30u işlev grmeyen bır böbreklı ınsan askerlık yapamaz hukmune tabı tutulur dıye kanun war ama heyet ve doktoru ne karar verır durumun ne derecede oldugunu gördukten sonra yorum yapıp karar werıyorlar. Nasıp kısmet gidip aceiligi yapıp geri gönerme rısklerıde var hiç gitmeme ıhımalınde war eger tedavi ile duzelıp askerlık yapabilir tanısı konursa 1 y7ıl ertelerler gözetleme isterler...

valla arkadaşım ürolojiye gidersingatada ordan da nefrolojiye sevkini iste gatada. böbrekfonksiyonların ve kanında sorun yoksa muaf olamazsın bence ama. ısrarcı ol ve deki sürekli tedavi oluyorum. bir kaç sorun warsa böbreginde çürük alabilirsin. gatada yeni tekkikler yapıorlar dışardan getirdiklerini pek ciddiye almazlar. böbreklerimde sürekli büyüme oluor de . birazda seini ellerinde.

Üst Alt