Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek çalışma fonksiyonu bozukluklarında askerlikten muafiyet verilir mi?

mehmet7221

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Oncelikle merhabalar. Benim sol böbreğim yuzde 33 ve sag bobregim yuzde 67 olarak calismaktadir. Acaba askerden muaf olur muyum

mehmet7221

Bu fonksiyon kaybına neden olan hastalık nedir? Bugüne dek herhangi bir ameliyat oldun mu? Rahatsızlığın ilerleyen bir rahatsızlık mı?

Hocam doktor bana bebekken havale gecirmis olabilirsiniz dedi. Ameliyat gecirmedim hocam. Sol böbreğim saga gore de cok küçük. Geceleri sık idrar oluyor ve 3 gunde bir baya ağrı yapiyor. Acaba bilginiz varmıdır.

Diyete uygun besleniyorum. Yani kontrol altinda olman gerekiyor dedi doktor.

mehmet7221
Kardeşim şubeye muayeneye giderken elindeki mevcut olan evraklarinıda beraberinde götür ve hastaneye sevkini iste,
Hastanede yapılacak tetkik ve muayenelerin sonucunda heyete çıkar muhtemelen ilk etapta erteleme alırsın.

Sevkimi istedim zaten hocam. Sadece bi nefrolog oldugu icin baya bekleyecem. Bide idrarda protein kacagi var hocam. Forumda protein kacagindan muaf alan arkadaslar yok mu acaba

mehmet7221
Kardeşim bu durumunla kafadan muafiyet alamazsın,önce erteleme ve sonrasında sağlıgınla ilgili gelişmelere bağlı olarak iyileşme olmazsa,toplamda alacağın bir yıllık erteleme sonrası muafiyet alırsın.

Anladim hocam cok sagolun.

Hocam muayeneye girdim doktor 53.maddenin B-1 maddesine uyumludur yaziyor. Ne anlama geliyor. Doktor bana barista yapamaz dedi dogru mudur?

mehmet7221
Kardeşim 53/B/1
Hastalıkları ilk etapta kafadan muafiyet alamaz,önce erteleme sonra,tekrar muayene ve kontrol sonrasındaki bir yılllık ertelemenin ardından durumunda düzelme yoksa,o zaman muafiyet alır.

Doktor bana 53 b-1 e gore barışta elverissizdir yazdim deyip kagidi bana uzatti hocam. Erteleme nasil olur. Benim bildigim B maddesi savasta yapar barista yapamazdır

@mehmet7221

Benim yazdıklarım hikaye çıkar ve sen kafadan muafiyet alırsın inşallah kardeşim.

Ama şunu bilmeni isterim D/bendi hastaları kafadan muafiyet alır,B/bendi hastalarıda erteleme sonrası durumlarında düzelme olmazsa.

Sonucu burda paylaşırsan sevinirim.
Geçmiş olsun.

Sagol kardesim. Heyetten çıktım. Doktor yuzde 33 cok düşük bir rakam dedi. Tek taraflı fonksiyon kaybı yazdı. Sonucu yarin alacam. Burda paylaşacağım dostlar. Saglicakla kalin

Karar: barışta yapamaz savasta yapabilir. Bilginize kardeşim..

Hocam muafiyeti aldim yalnız aklima birsey takıldı. E-devlet sitesine giriyorum askerlik durum belgesine tikliyorum en yakin askerlik subesine muracaat etmeniz gerekmektedir yazisi çıkıyor. Gecen hafta muaf oldum buarada. Belirli bi süreden sonra mı e devlette gozukecek yOksa anormal bir durum mu bu?

en geç bir kaç haftaya e devlet sistemine yansıtılır merak etmeyin

ben polikistik böbrek hastasıyım. Diyalize giriyorum. Yiğenim de polikistik böbrek hastası. Sürekli kontrole tabi. Askerlikten muaf olabilir mi?

Üst Alt