Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek fonksiyon kaybı sebebiyle askerlik durumum ne olur?

Aykut Şıracı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Acil olarak cevaplarsanız sevinirim. Ocak ayında yoklamaya girdim. Aile hekimim hastaneye sevk etti. Doğuştan gelen bir rahatsızlık olan böbrek reflusu sebebiyle önceden bir ameliyat oldum fakat böbreklerde fonksiyon kaybı ve sol böbrek küçüklüğü var. Sol yüzde 28 sağ yüzde 72 çalışıyor. İki bobregimde de kayıp olmasına rağmen hastanedeki doktor böyle bir madde yok diyerek bir işlem yapmadı. Ben yönetmeliğe baktığımda fonksiyon kayıpları yazıyor. 2 gün sonra birliğe teslim olacağım. Orada evraklarımı götürdüğümde çürük alabilir miyim ? Solda yüzde 70 in üzerinde sağda yüzde 30 a yakın fonksiyon kaybı var.

kardeşim sakin ol prosdür nasıl işliyor bilmiyorum ama askeri hastaneye sevkini iste onlarda seni ya gataya sevk eder yada orda direk çürük verirler ..
bende epilepsi hastasıyım sene 2009 da önce askerlik şubesine gittim sonra askeri hastaneye o sırada bir sıkıntı çıktı şube beni ankara gataya sevk etti çürük verdiler yani aile hekimlik olay yok burda daha büyük hastaneye git sen...

Şu an bakaya duruma dustugum için mecburen sevk aldım ve 17 sinde birliğe teslim olacağım. Sintigrafi sonuclarim sol 28 sağ 72 çalışıyor, sol atrofik böbrek , mesane şekil bozukluğu ve böbreklerde kalıcı skar dokusu oluşumu. Bu sonuçlarla beni geri gönderirler mi ben bunu merak ediyorum.

Aykut Şıracı

Benim bildiğim fonksiyon kaybı olunca çürük raporu veriliyor sizin sonuçlara göre zaten 2 böbrek tek gibi fonksiyon oranlarına iyice bir araştır ben tek böbrekliyim diğeri sağlam çürük verdiler

Acil olarak cevaplarsanız sevinirim. Ocak ayında yoklamaya girdim. Aile hekimim hastaneye sevk etti. Doğuştan gelen bir rahatsızlık olan böbrek reflusu sebebiyle önceden bir ameliyat oldum fakat böbreklerde fonksiyon kaybı ve sol böbrek küçüklüğü var. Sol yüzde 28 sağ yüzde 72 çalışıyor. İki bobregimde de kayıp olmasına rağmen hastanedeki doktor böyle bir madde yok diyerek bir işlem yapmadı. Ben yönetmeliğe baktığımda fonksiyon kayıpları yazıyor. 2 gün sonra birliğe teslim olacağım. Orada evraklarımı götürdüğümde çürük alabilir miyim ? Solda yüzde 70 in üzerinde sağda yüzde 30 a yakın fonksiyon kaybı var. (burada katılımcı fazla olduğu için buraya da yazdım.)

Aykut Şıracı

Benimde aynı durum bende reflü ameliyatı oldum var böbrek fonksiyonları sağ % 64 sol %36 fonksiyon kaybı yazıyor madde de sağlam diyor senin son durumum ne oldu

Kardeşim aldım raporu fakat askere gitmeden almak imkansız gibi bir şey. Gittim. Acemi birliğinde hastaneye çıkarmadılar. Daha sonrasında Kıbrıs a gittim Girne askeri hastanesi personel eksikliği sebebi ile Mersin Şehir Hastanesi'ne sevk etti. Raporu aldım fakat 85 gün askerlik yaptım ve bu süreç içerisinde yüzde 28 çalışan böbrek değerim yüzde 24 e geriledi. Hakkımı helal etmiyorum ve dava açmaya hazırlanıyorum.

Aykut Şıracı
geçmiş olsun kardeş. ben de muaf raporu aldım lakin gitmeden aldım. Ben askerliğe başvurmadan önce özellikle sintigrafi istedim yaptırdım sol ortalam %20 sağ %79du. heyete girdim muafı direk aldım. Peki böbreğinizin çalışmasının gerilediğini nereden öğrendiniz bir daha mı tahlil yaptırdınız?

Ben 2010 da çürük raporu aldim ama engelli raporu almadim suan engelli raporu olsam emkli olabilirmiyim acaba

Üst Alt