Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek hastaları yüzde kaç oranında rapor alabilirler?

Mustafa 1972

Aktif Üye
Konular
83
Reaksiyonlar
120
Böbrek hastası olanlar rapor alabiliyormu tek böreği yada böbrek nakli bekleyenler

dıyalıze gırıyorsa yüzde 90 ama nakkil olursa yüzde 40 arkadasım tek böbregı olanı özurlu saymıyorlar

benim bir böbreğim alındı, diğeri de opere edildi.. %80 verdiler.

yenı yasaya göre artık yüzde 90 oldu doğan arkadasım diyaliz warsa direk yüzde 90

Ayrıca olası bir nakilin ardından oranlar düşürülüyor.

benim annem böbrek kanseri tedavi gördü böbreğin tekini aldılar şu anda 2ayda hastaneye gelip gidiyor araç alacağım yüzde kaç rapor alırım acaba

ÖTV siz araç almak için oranın en az %90 olması gerekir.

Buna yüzde kaç oran verebilirler ?
Endikasyon :
Kronik Böbrek Yetmezliği
Sağ böbreğin kenar düzenliliği korunmuş olup aktivite tutulumu normal sınırlardadır.Sol böbrekte fonksiyone parankimal dokuda ileri derecede kayıp söz konusudur ve aktivite tutulumu düşük düzeyde izlenmiştir.
Total renal fonksiyonlara katılım oranları sağ için 91 , sol için 9 olarak hesaplanmıştır.

Merhaba kronik böbrek yetmezliğim iki böbreğimde yüzde otuzla çalışıyor heyete girsem kaç oranında rapor alırım tansiyon da var saygilar

merhaba benim babaanem haftada 3 gün diyalize gidip geliyor böbrek yetmezliğinden birde alzheimer var ve yeniye daire hiçbişi hatırlamıyor sadece çok eski zamanlarından çocukluk zamanlarından olan tek tük hatırlıyor ve sorduğu soruyu her 5(daha kısa bir süre de oluyor) dakika da bir tekrarlıyor şeker hastalığıda var insülin kullanıyor 3 4 sene önce kalp krizi de geçirdi anju oldu heyete girecek en yakın zamanda engel raporu için sizce yüzde kaç verirler?

Üst Alt