Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek hastalığı askerliğe engel mi?

Muhammetsahin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, 2008 yılında böbreğim de taş varmış ve meshaneye düşüp böbreğe hasar veriyor ve açık ameliyat ile meshaneden taş alınıyor, sol böbrek %22 sağ böbrek %78 çalışıyor ve sol böbreğin boyutu farklı sağlıklı böbreklere göre.Buna bağlı olarak tansiyonum yaşıma göre yüksek çıkıyor (26yaş). Bu hastalık askerliğe engel mi muaf olabilir miyim?

Mrblar çok geçmiş olsun ben ve erkek kardeşim böbrek yetmezliği hastasıydık, kardeşim askerlik yapmadı çünkü böbrek yetmezliği ve çürümesi vardı yani gün geçtikçe böbrek fonksiyonunu yitirip etkisiz olacaktı o yüzden askerliğe onlar almadı, sizin durum engel olacağını sanmıyorum

Muhammetsahin

Doğuştan tek böbrekliyim 2007 yılında askeri hastahaneden raporu aldım. Ama askeri şubede bana sordular istersem gidebileceğimi söylediler. Bende gitmemeyi tercih ettim. Sanada aynı durum olabilir.

Böbrek rahatsızlığı askerlik muafiyet durumu

Herkese merhaba;
2008 yılında taş nedeniyle sol böbrek hasarlanıyor ve taş meyhaneden açık ameliyat ile alınıyor. Ancak sol böbreğe zarar veriyor.
Sol böbrek %22
Sağ böbrek %78 çalışıyor ve sol böbreğin boyutu hasarlı.
Askerlikten muaf olma durumu nedir daha önce başına gelen varsa yorumunuzu bekliyorum.

Sağ böbreğin boyutları 51x126mm, ortalama parankim kalınlığı 20mm Dir. Sağ böbreğin pelvisi dolgun görünümdedir.
Sol böbreğin boyutu 35x114mm dir. Sol böbreğin konturları lobüle görünümdedir. Sol böbreğin paranim kalınlığı yer yer seçilemeyecek derecede incelmiştir. Sol böbrek üst polde 16x28 mm boyutlarında, dilate toplayıcı sistem/kortikal kist ayrımı net olarak yapılamayan hipodens görünüm izlenmiştir. Sol böbrek alt polde benzer özellikte hipodens görünümler mevcuttur.

Üst Alt