Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek hastalığım ilerledi ve diyalize giriyorum. Ama malulen emekliliğim red edildi?

mafa

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle selam ve saygılarımı ileterek başlamak isterim.

Ben Ayşe Akdemir. 1996 yılında bana kronik böbrek yetmezliği teşhisi koyuldu.
2005 yılında sigortalı olarak özel bir okulda bir işe başladım
bu arada diyetle hastalığımı idame ettiriyordum 2006 yılında hastalığım ilerleyip diyalize girmem gerektiği söylendi ameliyatla vücuduma kateter (diyalize giriş aparatı) bağlandı
2007 yılında bir özel okula (diyalize bağlı %90 engelli raporumla engelli statüsüyle) giriş yaptım. 2015 yılı şubat ayına kadar burada çalıştım

3346 iş günüm var
sgk ya gidip sordum emekli olabilir miyim diye. onlar da evet dediler
işten ayrılıp müracat ettim beni sağlık kuruluna gönderdiler ve cevap olarak bana:

506 sayılı kanunun 53. maddesine göre malullüğümün sayıldığını fakat iş yerine malüliyetini gerektiren hastalık ve arızasıyla girmesi nedeniyle aynı maddenin b fıkrası gereğince malullük sigortası yardımlarından yararlanamayacağı 5510 sayılı kanunun geçici 10.maddesi gereğince karar verildiğinden emeklilik talebimiz reddedildi

15 yıl 3600 gün istendi

bununla ilgili bizi aydınlatırsanız çok sevinir saygılarımızı sunarız .

ilk işe girdiğiniz ssk kaydınız olduğu tarihte %60 ve üzeri raporunuz varsa maalesef Malulen emekli olunamiyor.
Sizin de belirttiğiniz gibi 15 yıl 3600 gün şartı ile erken emeklilik olunur.

hayır o tarihte bir rapor talebimiz yoktu ama böbrek hastalığımız vardı bunun rapor oranı ozaman otomatikmi belirlenir

%60 raporunuzun olmasi veya olmamasi onemli degil. işe giriş tarihinden önce maluliyet derecesini destekler işgücü kaybınızın olduğunu daha önce gördüğünüz tedavilerden anlasilarak malulen emekliliğiniz kabul edilmemiştir.

kronik böbrek yetmezliğiniz oldugu için malulen emekli olamıyorsunuz. bende aynı gercekce ile emekli olamadım.

mafa

Aslında malulen emeklilik zorlanabilir. Ama 3600 prime o kadar az zaman kalmış ki, bence o günleri tamamlamak malulen emeklilik sürecinde debelenmekten çok çok daha kolay olur.
Çalışan statüsünde sigortalı olarak primlerinizin 3600'e tamamlanmasını bekleyin (Eğer askerlik yapmışsanız, o süreyi borçlanıp sigorta gün sayınıza ekletebilir, bu sayede erken emekli olabilirsiniz)

Üst Alt