Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek hastası annem adına evde bakım aylığı alabilir miyiz?

FreeWaLLe

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba annem böbrek hastası %80 durumu özürlü raporu var babam arçelikten emekli oldu anneme ben bakıyorum babam ayrı biz ayrıyız ama boşanmadılar hasta bakıcı parası alabilirmiyim yada hasta parası annem alabilir mi gelirimiz babamın sadece emekli aylığının bir kısmıyla idare ediyoruz

annenizin raporunda ağır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli mi?
Bir de bakıma muhtaçlık kriterlerini inceleyin lütfen:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
NOT kısmında yazılanları dikkatlice okuyarak annenizi değerlendirmeye çalışın. Anneniz sayılan bentlerden en az birinde tam veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına sürekli olarak ihtiyaç duyuyor mu?

annenizin raporunda ağır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli mi?
Bir de bakıma muhtaçlık kriterlerini inceleyin lütfen:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
NOT kısmında yazılanları dikkatlice okuyarak annenizi değerlendirmeye çalışın. Anneniz sayılan bentlerden en az birinde tam veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına sürekli olarak ihtiyaç duyuyor mu?

evet ağır özürlü kısmı doğru linki iyice inceledim kişi başına gelir kurtarırmı bılmıyorum 4 kişiyiz ben çalışmıyorum kardeşim asker babamla annem ayrı ama boşanmadılar ben anneme bakıyorum tam olarak ne yapmalıyım

Siz annenizin raporuyla birlikte aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvurun. bakıcı siz olun. başvuru sırasında onlardan da rehberlik alırsınız.
hanede kişi başına düşen aylık gelir 572,64 Tl altındaysa gelir açısından sorun çıkmaz. gelirinizin de bu sınırı geçeceğini sanmıyorum.
başvurduktan sonra gelişmelerden haberim olsun lütfen. yeni yönetmelik yayınlanmadıgı için bazen yanlış kararlar alınabiliyor özellikle gelir hesabı konusunda. sorun olursa haberim olsun.

yalnız annenizin raporunun ve geliirnin uygun olması da yetmez. bakıma muhtaç oldugu yönünde bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin olumlu kanaat bildirmesi şarttır. siz başvurduktan sonra sıraya alınacaksınız ve hanenize bakım hizmetleri heyeti gelip değerlendirmede bulunacaktır.

her 3 şarta da (rapor, gelir kriterleri, bakıma muhtaçlık kriterleri) uygun bulunursanız aylık baglanır. ama şartlardan birinde bile uygun bulunmayın aylık baglanmaz.

Kalemşör;

çok ama çok teşekkür ederim ben burdan size bilgi vereceğim inşaallah problem olmaz sağlıcakla kalın

Üst Alt