Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek hastası babam adına evde bakım aylığı alabilir miyiz?

serhat69

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
slm iyi günler babam %94 raporlo diyaliz bobrek hastasi otv ve kdv yararlanabiliyor ama bizim bakim parasi almamiz icin ney yapmamiz gerek veya hem aracdan hemde bakim parasi almak icin ikisi bir arada rapor ala bilirmiyiz acaba

vala kardesim babamin %94 raporu var diyaliz hastasi arac ala biliyorum ama bakim parasi almak isityorum gittiyimde rapora evet yazsi olmasi lazim yeniden heyete girmesi lazinmişş bende diyorum hem arac hemde bakim parasi ala bilirmiyiz diye cvp veren yok

serhat69
user-offline.png
Anneannemin %94 özürlü raporu var teyzem ona bakıyor ve sadece bakıcı maaşı alıyor. Biz anneannemin üzerine araç almak istiyoruz,teyzemin aldığı bakıcı maaşına herhangi bir etkisi olur mu, maaş kesilir mi?
Cevap

Merhaba, ÖTV muafiyetinden yararlanarak engelli bireylerin adına araç alınması o engelli bireyin bakımını gerçekleştiren yakınına verilen evde bakım maaşının kesilmesine doğrudan neden olmaz ve şu an ülkemizde hanesinde engelli birey bulunan bir çok vatandaşımız hem ÖTV’siz araç alımından hem de evde bakım maaşından aynı anda istifade etmektedir. Fakat burada bir husus var ki arabayı almanızı sağlayan geliriniz önem arz etmektedir. Alacağınız arabayı evde bakım maaşı için Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne beyan ettiğiniz gelir ile alacaksınız hiç bir problem yoktur. Eğer arabayı alacağınız parayı elde ettiğiniz gelir kalemini Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bildirmemişseniz ya da ilgili birim bunu daha önce tespit etmediyse Sosyal Hizmetler Müdürlüğü araba aldığınızda bu arabayı almak için kullandığınız gelirin nereden geldiğini merak edebilir. Dolayısıyla gelirinizden yola çıkarak muhtaçlığınızın kalkıp kalkmadığını kontrol etmek isteyebilir. Bu durumda geliri evde bakım maaşınız için bir gelir kalemi sayabilir ve tekrar muhtaçlık araştırması yapabilir.

Uzun uzadıya anlatmaya çalıştım ama kişisel görüşümü soracak olursanız eğer jip gibi pahalı ve lüks bir araç almayacaksanız hiç bir problem olmaz.

Alıntıdır.
http://www.pozitifengelliler.com/haber_detay.asp?haberID=1432

Gelir elde edilebilen gayrimenkuller almadıkça hiç bir kesinti yaşanmıyor.
Örnek; ikinci ev, arsa, dükkan gibi..

yuzde 94 raporo var yanliz bakim parasi almak icin evet yazmasi lazinmiş özürlü olan kisma yani aciklayayim babam diyaliz hastasi oldugu icin % 94 raporu var otv kdv yararlana biliyor yanliz bakim parasi almak icin ikiside ola biliyormu raporunda onu ogrenmek istemiştim

Üst Alt