Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek hastası ve beyinde sarkma olan annem malülen emekli olabilir mi?

Seriyye

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamlar. Abiler annemin böbrekler sıkıntılı çıktı. 14 yıla yakındır asgari ücrete 12 saat ayakta çalışıyor maalesef. Artık dayanamıyor. Böbrek oranlarını kullanarak heyete girse tazminatını alıp işten çıkabilir mi acaba ? Maalesef beyinde sarkma diye bir dert de çıktı başına.ikisini toplasak malulen emeklilik vs gibi bir durum olur mu ? Bilen kardeşler yazarsa çok mutlu olurum. Tahliller de Sormak İstediğiniz bir ibare olursa buraya yazarım. Allah razı olsun ..

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Ben açtığım konuyu çok araştırdım,siteden silinmiş sandım ama silinmemiş. Kusura bakmayın bilsem erken cevap yazardım.
Raporu vs yok annemin hocam. Sadece alma ihtimali varmı diye ümit ediyoruz. İnsaallah alır da iş yerinden tazminatli çıkış alır. Veya malulen emekli olur. Acaba tecrübeli abilerden bilen olur mu diye açmıştım konuyu.

Seriyye

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak gerek.

Eğer sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alırsa, o zaman erken Yaşlılık emekliliği hakkı doğar. Ama onun kriterlerini belirlemek için yularıdaki mesajımda yazdığım. soruların yanıtı gerekli.

Hangi oranda rapor verileceğini bilmek akün değil. En iyisi Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine başvurup engelli sağlık kurulu raporu almaktır.

Üst Alt