Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek hastasıyım. 2022 maaşı alabilir miyim? Ne yapmam gerek?

sasmaz

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar dostlar;Kronik Böbrek Yetmezliği (iki böbrek birden) + Hipertansiyon'dan sürekli olarak %64 engelliyim ve raporum mevcut.Ayrıca Genel Sağlık Sigortası (en alt kademeden) kapsamındayım.

Not: Yaklaşık 1 yıldır kontrollere gidemiyorum (maddi sıkıntılardan ve çalışamadığımdan ötürü).Şuan engellilik derecem ne seviyeye ulaştı,kreatin seviyem nedir ve diyalize başlama noktasında mıyım hiçbir fikrim yok.

Merak ettiğim şu;2022 Engelli aylığına başvurmak istiyorum.Nasıl bir yol izlemeliyim?

Not: 1800 günden malulen emekliliği denemek istedim.Fakat prim günüm oldukça fazla,çalışamıyorum ve ödeme konusunda doğal olarak sıkıntılarım var.

Saygılar

Mrb bende böbrek yetmezliği vardı %60 raporum vardı.. Babam emekliydi evde 7 kişiydik.o zaman bana 2022 maşı çıktı. Evdekilerin aylık bi maaş ortalaması olması lazım.ör: 400 tl babanın yada eve giren maşı evdeki kişi başı tutarı olması lazım.. Şuan o fiyatı bilmiyorum. Forumlara bakarsan bilgilenirsin

sasmaz genel sağlık sigortası ( en alt kademeden) kapsamındayım demişsiniz. 60/g GSS kapsamında mısınız? yani aylık olarak prim mi ödüyorsunuz? eger böyleyse 2022 başvurunuz alınmaz bile.
ama alt kademeden kastınız 60/c 1 GSS ise ve prim ödemiyorsanız başvurunuz alınır.
tabi bu da yetmez. hanede kişi başına düşen aylık gelirin 423,58 TL altında olması gerekir 2022 aylıgı baglanması için.

2022 Maaşı ve Malulen Emeklilk ile İlgili....

Merhabalar;

1980 doğumluyum ve Kronik Böbrek Yetmezliği nedeniyle %64 sürekli Engelliyim.Şuan için her ne kadar diyalize girmiyor olsam da,gayet ciddi ve hassasiyet gerektiren bir durum olduğunun farkındayım.Hastalığım ve hastalığıma dair komplikasyonları yaşadığımdan ötürü çalışamıyorum.Genel Sağlık Sigortasına tabiiyim ve en alt basamaktan (62tl) ödüyorum.82 yaşında annemle yaşıyorum ve üzerime kayıtlı herhangi bir gayrimenkul yok.

2022 maaşı ile alakalı izlemem gereken yol nedir

Üst Alt