Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek hastasıyım. 3 yıldır isteğe bağlı prim ödüyorum. Nasıl emekli olabilirim?

elif sude86

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
hepinize merhaba,ben 3 senedir diyalize giriyorum 58 yaşındayım..hastalayana kadar kadar ssk,sgk bağkur primi hiç yatırmadım.yeşil kartlıydım..hastaladıktan sonra isteğe bağlı sigortaya bağlandım 3 yıldır yatırıyorum..emekli olabilmek için ne yapmam lazım.?belirli sürede bir prim yatırmalımıyım?ya da belirli bi miktarı yatırıp beklemem gerekir mi ?çalışamam da .lütfen biriniz yardımcı olabilir mi şimdiden teşekkür ediyorum..

elif hanım bende böbrek hastasıyım arkadaş yazmış 12 yıl sonra emekli olcaksınız. emeklilik için istenen şartlar 15 yıl 3960 gün prim olması lazım

Elif hanım, ilk sigortalı olduğunuz tarihte malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı olanlar malulen emekli olamazlar. Dİyalize girmeden önce (kaç yıl önce olursa olsun) tek bir gün bile igortalılığınız yok muydu?

malesef yok..hep yeşil kartlıydım ben,hastalandıktan sonra özel bi diyaliz merkezinde diyalize girmeye başladım..eşim bir ara özel sigartaya bir süre prim yatırmıştı ama sağlık güvencesi falan yoktu ama prim miktarı yükselince ödeyemez olduk bıraktık..

Bu durumda malulen emekli olamazsınız. Erken Yaşlılık emekliliği için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız.

2008_sonrasi.PNG

Üst Alt