Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek hastasıyım, %60 raporum ve 1152 prim günüm var. Nasıl emekli olabilirim?

geçit

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam benim bir sorum olacaktı size;
Ben böbrek hastasıyım %60 engelli raporum var.Yeni diyalize girmeye başladım.Zannedersem diyaliz hastalarına %90 engelli raporu veriliyormuş.2004 sigorta girişliyim 1152 sigorta primim var.Bu durumda %90 engelli raporu alırsam malulen emekli olabilirmiyim?Nasıl malulen emekli olabilirim?prim şartı varsa bunu parayla kapatıp emekli olabiliyormuyum?Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.İLGİNİZE TEŞEKKÜRLER..

İlk sigortalı olduğunuz tarihte diyaliz hastası mıydınız? Daha doğrusu, sigortalı olduktan sonraki tarihte mi maluliyet derecesinde böbrek hastası oldunuz?

Eğer öyleyse, bu durumda (gün/ay/2004 +) 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olabilirsiniz.

Askerlik yapmışsanız, o süreyi borçlanıp prim gününüze ekletebilirsiniz (eğer askerlik ilk sigortalı olduğunuz tarihten önce idiyse, bu durumda sigorta başlangıcınız borçlandığınız tarih kadar geri gider).

Eğer sigortaya prime dair borcunuz yoksa, geçmişe dönük prim ödemeniz mümkün değil.

Üst Alt