Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek hastasıyım. Askere alınır mıyım?

ımmortal1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadslar sıtede yenıyım konuyu nereye acıcagımı bılemedim kusuruma bakmayın bı sorum olacaktı bnm rhatsızlıgım var membranoproliferatif glomerülonefrit(MPGN)yani nefrotık sendromlu bı hastayım bu rahatsızlıgım askerlık yapmama engel teşkil edermi..?

ilgili yönetmelik şu durumda askerlikten muaf olunacağını söylüyor:

B) 1. Nefritis ya da nefrotik sendrom belirtileri ile birlikte olmayan evvelce geçirilmiş nefritis ya da nefrozların sekeli olarak görülen (sistemik arteriyel hipertansiyon, ödem, hiposerinemi ve böbrek fonksiyon testlerinde bozukluk bulunmayan, göz dibi normal olan) proteinüriler.​

sn.oturan boga çürügemi ayırıyorlar yani?pek bısey anlayamadım

peki askerlıkle ılgılı yenı duzenlemeler olacakmıs askerı hastane olmayan yerlere doktorlar atanacakmıs dıye duyum aldım bu doktorlarda bu yönetmelıge göremi hareket edecek hanı oyleyse kendı memleketımızde işlemlerımızı yapalım gatada sıkıntı oluyor bu konu hakkında bılgınız varmı bülent bey?....teşekkurler

Artık ilk yoklamaları aile hekimleri yapacak diye duydum, ama sonrasında askeri hastaneye sevk olayı nasıl olacak vs. bu detayları bilmiyorum. Bilgisi olan var mı?

slm arkadsım bndede aynı hastalık(illet) var mpgn bn 1 yıl oldu ılacları bırakalı fakat gene hastalıgın olumsuzlukları var proteın kacagım ara ara olusuyor ve bn gataya gecen yıl gıttım gıttıgmde proteın kacagım mevcuttu ertesı yıla bıraktılar ve bu yıl tekrar gıdcgım nasıpse su anda proteın kacagım bazn olmuyor bzn oluyor acaba durumumu ızah falan etsemmı cekınıyorum yanlıs anlasılmaktan sızce ne kadar dogrudur bılgı verırmısınız ve bu yıl bı netıceye ulasırmıyım acaba yanı curuge cıkarırlarmı tesekkurler...

Bence bu yıl da 1 yıl sonraya ertelerler, sonraki senede ise muaf tutatlar:

D) 1. Yapılan tedavilere rağmen düzelmeyen, sistemik arteriyel hipertansiyon ve ödem, hiposerinemi, böbrek fonksiyon testlerinde bozukluk gösteren, her türlü nefropatiler (Kronik glomerulonefritis, kronik pyelonefritis, nefrotik sendrom, üremi sendromu).

Aynı rahatsızlıktan dolayı bende bu yıl gataya sevkedildim 1 yıl erteleme kararı verildi fakat 1 hafta önce gatadan yeni bir kağıt geldi kararın geri çekildiği şubatda son muayeneye katılacağım bildirildi .

Üst Alt