Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek hastasıyım. Askerlikten muaf olur muyum?

beşirbaşar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
değerli site üyeleri sizlerden bir konu hakkında bilgi almak istiyorum..
Ben 2011 ocak ayına hidronefroz hastalığı teşhisi konuldu bana
böbreklerde genişleme / kanallarda darlık diye yanlız 1 yıla yakındır gitmediğim doktor kalmadı çekmediğim tetkik kalmadı hep 3 ay sonra gel takip edelim diyorlar ve ilaç tedavisi yapmıyorlar. askerlik tecilim 2011 12 ayda bitiyor acaba askerlik şubesine gitsem benim muafiyet durumum doğar mı
dtpa/ böbrek sintigrafisinde böbrekler sağ % 45.5 sol % 54.5 olarak gözüküyor.
ayrıyetten benim gözlerde miyop sağ 1.50 sol 1.75 numaralı gözlük takıyorum durum ne olur acaba

İlgili yönetmelikte aşağıdaki haller için muafiyet öngörülmüştür (bkz: madde 53)

"Fonksiyon bozukluğu yapmış tek taraflı, komplikasyon yapmış iki taraflı böbrek ve üreter şekil bozuklukları, nüks eden taşları, mesane hastalıkları, sekelleri, bunların anomalileri ve ameliyatlıları."
"Kişinin çalışma gücünü azaltan ve ileri derecede fonksiyon bozukluğu yapmış bir ya da iki taraflı böbrek, üreter ve mesanenin anomalileri, hastalıkları, sekelleri, ameliyatları, nükseden böbrek taşları."

tşkler oturn boğa bu şartlarda askerlikten muafım yani şekil bozukluğu var çünkü

@besir-BASAR
sana burda kimse muafsin demes,onu artik askeri hastanedediki konsey ve doktorlar bilir ve karar verirler muafmisin diye ,
burda ne diyor tek sekil bozuklugu demiyor ve kompliksiyon diyor ;komplikasyon yapmış iki taraflı böbrek ve üreter şekil bozuklukları

hidronefroz, üreterpelvik bileşke obstrüksiyonu ile birlikte uludağ üniversitesinin koyduğu kesin bir tanım var... 07.11.2011 de pyeloplastı operasyonu geçirdim ama hala sancılarım aynı şekilde devam ediyor tekrar sintigrafi çektirecem bu durumda rapor alsam ortalama yüzde kaç olur. şimdiden teşekürler

Beşir, askerlikten muafiyet için raporda oranın bir önemi yok ki...

ben de 2 yıldır periton diyalizi hastasıyım ve tek böbreğim 9 yaşında alındı. ben de muafım galiba fakat benim sorum başka olacak. ben 1991 doğumluyum ve şu ana kadar askeriyeye hiç gitmedim. sağlık sorunlarından dolayı sürekli erteledim ve şimdi korktuğum için de gidemiyorum. gittiğimde herhangi bir sorun olur mu para cezası gibi veya başka herhangi bir şey? bir de devlet hastanesinin raporu yeterli mi? beni askeri hastaneye götürürler mi?

birde ben 2012 de ankara üniversitesini kazandım. üniversite otomatik olarak tecil ettirir mi yoksa geç olduğu için tecil olmaz mı?

bnde 91 dogumluyum.Hiç askerlik ile ilgili bir işlem yapmadım.Benimde sol atrofik böbrek %2,6. Benimde devlet hastanesınde özel hastanelerde çekilmiş filmlerim war kabul etmiyorlar.subene gideceksin.Saglık ocagına aıle hekımıne yollayacak hastalıgını belirt hangi bölüme gidecegini söyle onlar yazıyor sevk ıstıyor sube senden 3+15 foto + kımlık fotokopısı ıstıyor sonra senı askerı hastaneye gataya sevk ediyor sonra doktor yenı tetkıkler ıstıyor.Mesela bnde 2008 İStanbul capa ve 3 arastırma hastanesınde cektirdigim böbrek sıntıgrafısı plamer testini yenıden istedi baktı eve war dedı ama kabul görülmüyor yenıden tesetlere magruz kalıyorsun ve sıraları beya uzun simdiden söyleyeyım.Okul olayına gelincede bnde 2, sınıf kamu yonetımı okuyorum aradan çıksın dıye okul devam ederken tcili bozdurdum Askeri kannlara göre askere gidemiyorum alırım gözüle bakıyorum ama tabı karar askerı hastane saglık kurulu heyetıne baglı.Eger askerligi belli oranını yaptırılarsa senın tercihine kalmıs ıster tekrar tecil ettirirsin iter dokunmazsın tektıple gidersin sana kalmıs.Benım yaptıgım merak ettıgım ıslemlerı sordugun ıcın yazdım bn başladım.Umarım bıran once başlarsın bu askerlik işlemlerine....

Yukardaki arkadaşın böbrekleri toplamda 100/100 olarak çalışıyor görünüyor büyük ihtimal muaf olamamıştır. Şu anda ankara gata da yatan arkadaşım var ben kendimde böbrek hastası sayılırım . Gerekli olan durumlarda Ankara gata daki doktorlara soru sorabiliyorum. Böbrekleri ile ilgili sıkıntı yaşayan varsa doktorlara sordurmaya çalışırım.

Söyle bir durumda var ki ;
Bir hasta , hastalığını silah altına alınmadan belirtirse(üreter anomalisi gibi) 53/A maddesi dışında tutulma ihtimali doğuyor , 53/B maddesine göre karar veriyorlar.
Madde 53

DİKKAT !!!!
A DİLİMİ = ASKERLİĞE ELVERİŞLİ
B VE D DİLİMLERİ = ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR.

A DİLİMİ)

Genel beden ve böbrek fonksiyonlarını bozmayan:

1. Böbrek, pelvis renalis, üreter ve mesanenin şekil bozuklukları, hastalıkları, iyi huylu tümörleri, konjenital anomalileri. (ADAY PERSONEL İÇİN B DİLİMİ)

Hastalığınızı askere gittikten sonra belirtirseniz ki zaten A DİLİMİ oldunuz ,askeri hastaneden çıkmak için baya bir uğraşıyorsunuz . Önce yatış ve tedavi, sonra hava değişimi veriyorlar daha sonra tekrar çağırıyorlar hastalık geçmemişse muaf.Yani aylarca uğraştırıyorlar. Şu an böbrek nakli olan arkadaşım 4 aydır gata da.

polikistik böbrek hastasıyım her iki böbrektede 2 cm çapında küçük kistler var. böbrek yeterlilik testi yaptırmadım fakat kanda üre miktarı normal ve enfeksiyon yok. 15 ağustos 2013 tarihine kadarda teslim olmam lazım. askerlik şubesinden benden de 16 foto istediler ve sevk yapılacakmış.. benim askerlikten muaf olmam mümkün mü ? muaf olabileceksem 1 sene erteleme verirlermi ?

polikistik ve böbrek taşı olan 2 aylık er ankara GATA da muaf olmuş haso34. Hava değişimi yapılmamış. 1 yıllık erteleme(ertesi yıla bırakma) bulunduğumuz yıl sonuna kadar geçirlidir yani 31 aralık 2013 e kadar. Erteleme sonunda şubat 2014 de tekrar muayeneye çağrılırsın
Şubeye giderken 2 adet nüfuscüzdanı fotokopisi getir ve 1-2 sağlık raporu getir. Seni aile hekimliğine gönderecekler. Orada askerlik yapmana engel hastalık olduğundan sevk kağıdı yazacaklar. Bu kağıdı şubeye vereceksin , sonucunda size açılmamak üzere bir zarf verecekler. 5 gün içinde muayene olabilirsin

çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler benim için çok önemli...benim korkum erteleme olması..ya muaf etsinler yada git yap desinler..çünkü askerliği aradan çıkarmak istiyorum artık yaş oldu 28..inşallah gata dada uğraştırmazlar...

merak ettiğim bir diğer konu da beni gata çok uğraştıracaklar mı ? sonuçta bir ultrason sonucu gerekiyor ve böbreklerin düzelme ihtimali yok.

Gata biraz kalabalık oluyor haso34 .İşlemler ortalama 10 -15 gün sürüyor , hangi maddeye girdiğinizi kestiremiyorum ama eğer D alt bendine tamamen giriyorsanız fazla uğraştırmazlar. B bendine girenler erteleme sonrası B veya D'den muaf alıyorlar. Ultrasona gün alırken 15 inde birliğe teslim olman gerektiğini hatırlat.

Üst Alt