Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

teacher56

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Sol atrofik Sağ Hidronefrotik Böbrekten askerlikten çürük aldım 2007 de
sol böbrek ortalama yüzde 20 sağ böbrek yüzde 76 çalışıyor ve sağ böbrek hasarlı ameliyat geçirdim taş zarar vermiş grade 5 safhasında
bu yüzden sağlık raporumun yüzdesi sizce kaç verilmelidir?
sık takip gerektiiriyor ilaçlı tedavi pek yok .. .nadirenn uzman birisinin rapor yüzdemin kaç olacağını cevaplamasını istiyorum

lütfen yardımcı olun?:confused:

Sakatlık oranı cetveli der ki:
NEFROLOJİ
Nonnefrotik proteinüri ile seyreden nefropatiler (6 (altı) ay tedaviye
rağmen cevap vermeyen, kreatinin normal): %40
Nefrotik sendrom (6 (altı) ay tedaviye rağmen cevap vermeyen, ( kreatinin normal): %60
Diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik Böbrek Yetmezliği
a) Kreatinin Klerensi 50-65 ml/dakika: %20
b) Kreatinin Klerensi 40-49 ml/dakika: [OturanBoğa Not: Cetvelde burada oran yazılmamış ama, mukayese edince %40 olması gerek gibi geliyor bana]
c) Kreatinin Klerensi 25-39 ml/dakika: %60
Diyaliz tedavisi gerektiren Kronik Böbrek Yetmezliği: %90
Renal Transplant (Transplante böbreğin fonksiyonları da değerlendirilecek ve eklenecektir)*: %40
NOT: *Nefroloji alt başlığı altında belirlenen maddelerle birlikte renal fonksiyonlar da değerlendirilecek ve eklenecektir)

ÜRİNER SİSTEM ve ERKEK GENİTAL SİSTEM
ÜST ÜRİNER SİSTEM
İntermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner sistem hastalığı
a-Tek Böbrekte: %5
b-İki Böbrekte: %10
Devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı
a-Tek Böbrekte: %10
b-İki Böbrekte: %20
Cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı
a-Tek Böbrekte: %15
b-İki Böbrekte: %30
Tedaviyle kontrol altına alınamayan malign tümör: %80

NEFREKTOMİ
NOT: Soliter Böbrek (Nefroloji alt başlığı altında belirlenen diyaliz tedavisi gerektirmeyen Kronik Böbrek Yetmezliği maddesine göre diğer böbreğin renal fonksiyonları da değerlendirilecek ve eklenecektir).
Diğer böbrek tamamen normal: %10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı): %15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst ürinersistem hastalığı: %20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı: %25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst üriner sistem hastalığı: %30

Teşekkürler Bende öyle sanıyorum. Üroloji doktorum halen tatil izninde bu yüzden öğrenememiştim çok sağ olun . yardımcı oldunuz.

bende 2005 yılında % 40 rapor aldım böbreklerde protein kaçağından şuanda %60 veriyorlar.

Tek böbreğin %10 çalışması sakatlık oranını etkiler mi ?

Yukarıda yazılı. Önemli olan böbrekteki sorun...

böbrek hastasıyım yüzde kaç oranında rapor alabilirim

slm 2002 yılında up darlık olarak 2 bobregimde ameliyat oldu.suan30 yaşındayım sindigrafi sonucu sag: %20 sol%70 çalışıyor. bu sonuçlarla yuzde kaç oranında saglık raporu alabilirim? teşekkurler

Üst Alt