Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Böbrek nakillilere şartsız malulen emeklilik uygulaması..?

ertuğrul16

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim eşim böbrek nakilli 2008 yılında canlıdan nakil oldu. eşimin 2050 günü var sigorta girişi 1997 ve işe girdiğinde sağlıklıydı.Yani şu an yeni yasaya göre malulen emekli olmaması için hiçbir engel görünmüyor.Başvurduğumuz Bursa sgk bölge kurumundan 22.11.2013 tarihinde çalışma gücünüzün yüzde 60 nı kaybetmediğinize karar verilmiştir diye red kararı geldi.Şok olduk bu ne biçim iştir bize yardım edecek ya da yol gösterecek varsa lütfen acil yardım etsin eşim hastanede yatıyor şu an Teşekkürler

var mı aynı problemi yaşayan kimse

Malulen emeklilik için gereken yüzde 60 ve üzeri raporu alıp eşiniz emekli olabilir. Zira şu an böbrek nakli için verilen rapor %70. Tekrardan hastaneye başvurup yeni bir rapor alın ve emeklilik başvurusu yapın. Reddedilmesi için bir neden yok. Geçmiş olsun.

hiçbir neden yok ama neden red ediyorlar bu kadar uğraştırıyorlar anlamıyorum nedir bu çile

hemen yeni bir başvuru yapılabiliyor mu yoksa belli bir zaman geçmesi gerekli mi?

Red nedeni olarak yyuzde 60ın üzerinde olmadığını yazmışsınız ilk mesajınızda... Demek ki raporunuz oran yükseltilmeden öncesine ait en azından ben öyle anladım, raporu yenileyip başvurun. Son sorunuzun cevabını bilmiyorum.

1 eylül 2013 te değişen malüliyet şartları ile emeklilik

Günaydın arkadaşlar.Ben 2004 yılında böbrek nakli oldum .1989 da ssk girişim var.Toplam 14 yıl 9 ay ssk +bağkur ödemem var.Ayrıca 2011 mart ayından bu yana maliyeden 2. dereceden vergi indirimi hakkı kazanarak bir işyerinde ssk lı çalışmaktayım.27 Eylül 2013 tarihinde malülen emekliliğe başvurdum 01 ekim 2013 de son heyete girdim ama henüz sunucu gelmedi.Emeklilik sorgulama ekranından sorgulama yapınca ekranda malüliyet tespit kuruluna sevk edildi ,zimmetten çıkarıldı yazıyor.Basında 970 lira gibi bir maaş bağlanacağından bahsedilmekte idi günlerce ama sanırım durum daha farklı olacakmış,yani mmaşlar epey düşük olacakmış.
Bu durumda şunları öğrenmek istiyorum.
a:BENİM DURUMUMDA OLUPTA 1 EYLÜLDEN SONRA MALÜLEN EMEKLİLĞE BAŞVURUP SONUÇLANAN VARMI??? VARSA SONUÇ OLUMLUMU YOKSA RED Mİ?OLUMLU İSE BAĞLANAN MAAŞ NE KADAR?
b:EĞERKİ BAŞVURUM KABUL EDİLİRSE VE MAAŞ BAHSEDİLDİĞİNDEN DÜŞÜK OLURSA YANİ 600-650 GİBİ ;TEKRAR İŞE BAŞLARSAM MALÜLİYETİM İPTAL EDİLİR VE MAAŞIM KESİLİRMİ?.KESİLİRSE ...
c:TEKRAR İŞE BAŞLARSAM DAHA ÖNCE KAZANMIŞ OLDUĞUM VERGİ İNDİRİM HAKKIM GEÇERLİ OLURMU YOKSA TEKRAR SIFIRDAN BİRDAHA MI BAŞLARIM AYNI İŞLEMLERE?
d:son olarak lise mezunuyum 1971 doğumluyum.2014 nisanda yapılması planlanan EKPSS sınavlarına katılabirmiyim katılabirsem başvurular ne zaman yapılacaktır.

sgk nın sevkettiği hastane yüzde 70 verdi ama sgk neden hala yüzde 60 nı kaybetmediğinize karar verilmiştir diye red cevabı veriyor yeni yönetmeliğe rağmen.

Yüksek saglik kuruluna başvurun mutlaka düzeltirler

merhabalar başvuru sonucum geldi yine aynı gerekçeyle reddedildi ilk işe girişte maluliyeti gerektirecek hastalık ve arıza ile girdiğinizden gerekçesiyle red geldi bende cevap geldikten hemen ardından yüksek sağlık kuruluna itiraz dilekçesi yazdım ve gönderildi sonucu tekrar yazarım ama 2 ay sürüyormuş öğrendiğim kadarıyla bilginize

Ertuğrul bey, tümüyle yanlış bir karar. O red kararına karşı 8 ekim 2013 tarihinde yayınlanan maluliyet tespiit işlemleri genelgesinin gereği yenşden değerlendirilmesini ve malulen emekliğinizin onanmasını isteyin. % 100 onaylanacaktır.

Mustafa bey,
1- Maaşın 970 TL olması söz konusu değil. Balon haber onlar.
2- Malulen emekliliğinizi istedeiğiniz zaman iptal ettirebilirsiniz. Dediğiniz gibi, zaten çalışmaya başlarsanız maaşınız kesilir.
3- Tekrar işe başlarsanız evet, vergi indirim hakkınız bakidir, kullanmaya devam edebilirsiniz...

Bülent Bey bilgilendirme için teşekkürler.Dediğiniz gibi maaş düşük gelirse işe devam edip 1261 gün ssk yı tamamlayıp ssk dan işgücü kaybı ile ilgili yasadan yararlanıp normal ssk emeklisi olma yolunu seçmeyi planlıyorum.
Mart 2011 den buyana 2. derece vergi indiririminden yararlanarak engelli statüsünde bir işyerinde çalışıyorum. 2014 eylül ayında 3,5 yılı doldurmuş olacağım ssk lı olarak. İşe devam ettiğim takdirde tekrar işkur aracılığı ile mi işe başlamalıyım
o konuda araştırmama rağmen yeterli bilgiye ulaşamadım,bu konuda herhangi bir bilginiz varmı Bülent Bey?

Sakat statüsünde çalışığ çalışmamak sizin bileceğiniz iş. Yani emeklilikle sakat statüsünde çalışmak birbirine bağlı koşullar değil. Aynı şekilde, işkur kaydının olması da şart değil. Ama yaptırın tabii. Bir zararı olmaz sonuçta

Üst Alt